Zonguldak Sağlık-sen Başkanı Mehmet Ali Kara:

Zonguldak Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden alınan vergilerin çalışanlara en...

Zonguldak Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden alınan vergilerin çalışanlara en kısa sürede iade edilmesi gerektiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Kara, sendikanın 2012 yılı toplu sözleşmelerinde hüküm altına aldırdığı, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden alınan vergilerin iadesi için, Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı tarafından söz konusu ödemelerin en kısa sürede yapılması yönünde kurumlara yazıyla bilgi verdiğini aktardı. Kara açıklamasına şöyle devam etti: "2012 yılı öncesinde sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeden vergi kesilmekteydi. Bu kesinti sebebiyle sağlık çalışanları yüzde 20, yüzde 27 ve yüzde 35 vergi kesinti aralığına daha erken sürelerde girmekte, bu da diğer kurumlarda emsali ünvanla görev yapan meslektaşlarından totalde daha az ücret almalarına sebep olmakta idi. Sağlık Bakanlığı müsteşarlık makamının kurum başkanlıklarına yazdığı 16 Nisan 2013 tarihli ve 'Yıllık Mahsuplaşma' konulu yazısında, '2012/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının gereği olarak, 2012 yılı hesaplamalarının yapılarak hak edişi olan personele söz konusu ödemelerin ivedilikle yapılması' gerektiği bildirilmektedir. Sağlık Sen’in toplu sözleşmedeki kazanımı sonucunda, söz konusu yazıda da belirtildiği üzere, ¼ derecedeki lisans mezunu sağlık çalışanımız yaklaşık 200-400 TL, 11. derecedeki VHKİ ünvanlı çalışanımız yaklaşık 200-600 TL, 11. derecedeki hizmetli çalışanlarımız yaklaşık 200-500 TL 2012 yılı farkı alacak. 100 bine yakın sağlık çalışanımıza şimdiden hayırlı olsun."

Reklam
Reklam

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in konuyla ilgili, toplu sözleşmede bu adaletsizliğin kısmen ortadan kaldırıldığını ifade ettiğini belirten Kara, "Genel Başkanımız, yapılan düzenlemenin yeterli olmadığını ve döner sermayeden vergi kesintisinin tamamen kaldırılması gerektiğini, bunu da 2013 toplu sözleşme masasında daha güçlü şekilde ifade edeceklerini söyledi." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: