Zonguldak Tüketici Haklar Derneği'nden Banka Hakkında Suç Duyurusu

Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Ali Topaloğlu, kentte bir banka hakkında "dosya masrafı" adı altında alınan ödemeler için makbuz

Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Ali Topaloğlu, kentte bir banka hakkında "dosya masrafı" adı altında alınan ödemeler için makbuz vermediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Zonguldak Adliyesi'ne gelen Topaloğlu, burada yaptığı açıklamada, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin, bankalardan çekilen kredilerden "dosya masrafı" adı altında alınan kesintilerin yasal olmadığına, tüketicilerden faiz dışında herhangi bir ücret alınamayacağına hatırlattı.

Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Banka, tüm çabalarımıza rağmen tüketicilerin hak arama yollarını engellemeye çalışmaktadır. Tüketicileri korkutarak, 'bir daha kredi çekemezsiniz' ya da 'bu işlerden bir şey çıkmaz' gibi söylemlerle göz dağı vermektedir. 'Şimdi belge veririz ama 20 liranızı alırız' diyerek, mağdur olan tüketicileri daha da mağdur duruma düşürmektedirler. Tüm banka şubeleri hiçbir ücret almadan vatandaşa bilgi ve belge verirken, söz konusu bankanın böyle bir tutum içerisinde olmasına anlam veremiyoruz. Banka hakkında suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu doğmuştur. Sorun çıkaran tüm banka ve yetkilileri hakkında yasal yollara başvuracağız."

Reklam
Reklam

Ali Topaloğlu, daha sonra suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet savcısına teslim etti.

Muhabir: Faik Erez / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: