Zonguldak Valisi Ayyıldız: Pazar yeri çatısı kardan çökmüş

Zonguldak'ta halk pazarının çatısının çökmesi sonucu hastaneye kaldırılan yaralılardan Fatma Sarıoğlu ile Güngör Durmuş, tüm...

Zonguldak'ta halk pazarının çatısının çökmesi sonucu hastaneye kaldırılan yaralılardan Fatma Sarıoğlu ile Güngör Durmuş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, olaydan sonra hastaneye kaldırılan 20 yaralıdan 2’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Olayın ardından pazar yerine gelerek bilgi alan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, “Vatandaşlarımızın ne kadarı enkaz altında kaldığını inceliyoruz. Kara bağlı bir çökme olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Pazarcı esnafı da olaydan dolayı ihmali olanlara ateş püskürdü. Olayın resmen cinayet olduğunu ifade eden esnaflar, “Yaralananlar var yazıktır, günahtır. Pazarcıyı kimsenin dikkate aldığı yok. Olay sırasında buradaydık. Çatının zaten çökeceği belliydi. Geliyorum dedi, geldi göçtü. Bu resmen cinayettir. Bu kadar basit. Yakınımız yok ama hepsi kardeşimiz, arkadaşımız. Burası halk pazarı, herkes olabilirdi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aracı çöken çatının altında kalan bir vatandaş da, tepkisini şöyle dile getirdi: “Benim aracım çatının altında kaldı. Yetkililere kaç kez dedim, beni dikkate almadılar. Ne olacak şimdi?”

TTK EKİBİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASINA KATILDI

Olaydan sonra enkaz altında başka bir insan olup olmadığının incelenmesi amacıyla enkaz altındaki arama-kurtarma çalışmalarına Türkiye Taşkömürü Kurumu Talihsiye (Kurtarma) ekipleri de katıldı.

Olaydan sonra yaklaşık 2 saat süren arama kurtarma çalışması, kar yağışına rağmen devam etti. Kurtarma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz