Zonguldaklı Şairler Şiirlerini Akm'de Okudu

“Zonguldaklı şairler, şairler kenti Zonguldak'ta buluşuyor” ana temasıyla düzenlenen Zonguldak Edebiyat Günleri Zonguldak Atatürk Kültür...

“Zonguldaklı şairler, şairler kenti Zonguldak'ta buluşuyor” ana temasıyla düzenlenen Zonguldak Edebiyat Günleri Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı.

Zonguldak Karaelmas Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde Edebiyat günleri programı düzenlendi.

“Zonguldaklı şairler, şairler kenti Zonguldak'ta buluşuyor” ana temasıyla düzenlenen Programa, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, BKM Müdürü Abdullah Bakır, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kürşat Coşkun, Zonguldakspor'un efsanevi futbolcularından Hamdi Güngördü, çok sayıda şair ve sanatseverler katıldı.

Reklam
Reklam

Zonguldak BKM Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından maden ve madencilerin hayatını içeren, hayatta olmayan Zonguldaklı şairlerin şiirleri okunarak, etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı.

Açılış konuşmasını yapan Zonguldaklı Şair İrfan Kılıç, günün anlam ve önemini belirterek, kendisinin yazdığı şiirlerden örnekler sundu. Daha sonra ise sırasıyla Mithat Yaban, Ergün Evren, Avniye Baruönü, Egemen Berköz, Mehmet Paşakahyaoğlu, Sami Gökmen, Ertuğrul Oğuz, Mehmet Yılmaz, Sabahattin Ketboğa, Zeynep Dündar, Gülden Işık, Emre Vehbi Alkan, Mevlüt Kırnapçı, Kurtuluş Ayyıldız, Salim Çalık, İbrahim Tığ, Mesut Avcı, Hilal Karahan, Esra Çerioğlu kendi şiirlerini okuyarak, şiir severlere güzel bir akşam yaşattı.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ise, etkinliğe katılan tüm şairlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: