Zonguldak'ta 120 kilo mantar imha edildi

Zonguldak Soğuksu mevki pazaryerini denetleyen memurları tarafından toplanan 120 kilo zehirli mantar görevlilerce imha edildi....

Zonguldak Soğuksu mevki pazaryerini denetleyen memurları tarafından toplanan 120 kilo zehirli mantar görevlilerce imha edildi.
Olayla ilgili açıklamada bulunan Zonguldak Belediye Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, "Bildiğiniz gibi bu köylerden köylüler tarafından toplanan özellikle kültür mantarı dışındaki mantarların satışı yasak. Bunlardan çok zehirlenmeler oldu. Geçtiğimiz yıllarda da ne yazık ki ölümle sonuçlanan bir vaka da ilimizde meydana gelmişti. Dağdan toplanan mantarlar, Sağlık Müdürlüğü ve ekiplerimizce yasaklandı. Bilinçli bir şekilde toplanmıyor ve kimse bunun ne olduğunu bilmeden topluyor. Onun için defalarca Pazar yerindeki anons vasıtasıyla köylülerimizi ve halkımızı uyarıyoruz." dedi.
Daha önce de 25 kilo mantar toplayıp imha ettiklerini belirten Uludüz, "Bugün de Pazar yerindeki görevli ekiplerimiz tarafından yaklaşık 120 kiloya yakın ormandan toplanan mantar topladık ve bunları imha edeceğiz. Vatandaşlarımızı bu konuda bir kez daha uyarıyoruz. Bilmedikleri kültür mantarı dışında kesinlikle dağdan toplanan mantarları almasınlar." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz