Zonguldak'ta 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında sürdürülen ve Türkiye...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında sürdürülen ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanlarını ilgilendiren 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.
1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasını kapsayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmza töreni TTK Genel Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törene TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK Genel Müdür Yardımcıları, TTK Yönetim Kurulu Üyeleri, TTK’ya bağlı müesseselerin müdürleri, daire başkanları ve TiS Komisyonu Üyeleri, Kamu-İş Uzmanları, ve TİS Komisyonu üyeleri katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, “24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin başta maden işçileri olmak üzere Genel Maden İşçileri Sendikası’na, Kurumumuza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise, "Ülkemizin içinde bulunduğu durumu, TTK’nın gerçeklerini ve genel ücret politikalarını bilerek ortaya koyduğumuz taleplerimize tam olarak ulaşamasak da, geldiğimiz noktada, tüm havza çapında arkadaşlarımızın da onayını alarak sözleşmemizi imzaladık. 4 bin 300 arkadaşımız 90 ila 130 TL arasında iyileştirme aldı. Eski ile yeni işçi arasındaki ücret farkını yaklaşık 7 puan kapattık. Önümüzdeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, aynı işi yapan arkadaşlarımız arasındaki ücret farkını tamamen kapatmak için çaba göstereceğiz." diye konuştu.
Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat ise TTK 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürecinde TTK Genel Müdürlüğü ile GMİS’in yoğun çabalarına şahit olduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Arkadaşlarımızın sıkıntılarının hiç olmazsa bir kısmını gidermiş olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz."
Konuşmaların ardından TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş TTK 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ne imza attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz