Zonguldak'ta 4 Işletmeye Sigara Cezası

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, il merkezinde sigara denetimi yapıldığını bildirdi.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, il merkezinde sigara denetimi yapıldığını bildirdi.

Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı tütün denetim, polis, sağlık ve zabıta ekiplerince eğlence merkezi işletmeler olmak üzere kahvehane, kafe, restorant gibi kapalı alanlarda tütün denetimi yapıldığını belirtti.

Denetimlerde ticari taksi duraklarının da denetlendiği ve tütün ekiplerince şoförlere arabalarında bulundurmak üzere sigara içilmez levhası dağıtıldığını ifade eden Uğur, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan tütün denetim ekiplerimiz hafta sonu yoğun bir mesai harcayarak sigara denetimlerini aralıksız olarak gerçekleştirdi. İlimiz merkez ve ilçelerinde hafta sonu 297 denetim yapılmıştır. Denetimlerde 4 işletmeye sigara içildiğinden, 4 kişiye de sigara içtiği için para cezası verildi. Ayrıca 3 işletmeye de sigara içilmez levhası olmadığı için cezai yaptırımlar uygulandı. Tütün denetimlerimiz bundan sonra da sürekli olarak ekiplerimiz tarafından devam edecek."

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: