Zonguldak'ta AB uyum toplantısı

Zonguldak’ta 'Valiliklerin Avrupa Birliği (AB) Sürecinde Etkinliğinin Artırılması' projesi kapsamında değerlendirme toplantısı düzenlendi. Zonguldak...

Zonguldak’ta 'Valiliklerin Avrupa Birliği (AB) Sürecinde Etkinliğinin Artırılması' projesi kapsamında değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Zonguldak Valiliği'nde kaymakamlar, İl Özel İdaresi ve daire müdürlerinin katılımıyla, 2011 yılının AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun son toplantısı yapıldı.
Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, “Avrupa Birliğiyle uyum sağlanması amacına matuf toplantıların sonuncusu, aynı zamanda bir değerlendirme toplantısı niteliğinde icra edilmektedir. Umarım bu toplantımız ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olur. Aslında AB Projelerinden aldığımız para, bu havuza koyduğumuz kendi paramız. Ülkeler projelerinin kabul görmesi nispetinde de bu havuzdan pay alıyorlar. Şimdiye kadar ülkemiz maalesef zararlı çıkmıştır. Yatırdığı kadarını havuzdan çekememiştir. Ama inşallah bundan sonraki çabalarımızla ülkemiz yatırdığı paraları havuzdan çekecektir. Onun için hepimize görev düşmektedir.” dedi.
AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü Dr. İlksen Hilal Ilkdırar, 'ab Mali Yardımları Ve Ab Bakanlığı Tarafından Yerelde Yürütülen Çalışmalar' konulu bir sunum yaptı.
Bu tür toplantıları yurdun dört bir tarafında yaptıklarını kaydeden Ildırar, şu bilgiyi verdi: “AB ile ilgili doğru bilgilendirilmesi amacıyla başlatmış olduğumuz bu projede, müzakere sürecinde gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi ve illerin AB mali yardımlarından daha fazla yararlanabilmelerini temin etmekti. Yaklaşık 2 yılda 81 ilde İl AB Dernek Temas Noktası'na vali yardımcılarımız atandı. Bütün ülke genelinde 400’e yakın toplantı yapıldı. Bunun dışında yurt genelinde bin 100 kaymakam ve iç işleri bakanlığı temsilcisi AB konusunda proje hazırlıkları ve hibe destekleri konusunda eğitime tabi tutuldular. Bu program kapsamında 1 milyon 250 bin TL’lik bir bütçe ayrılmıştı. Valiliklerimiz de toplam 400 bin TL’ye yakın bir eş finansman ortaya koydular. Bu program kapsamında çeşitli eğitim ve öğrenme süreci uygulanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz