Zonguldak'ta balık bayramı

Karadeniz’de balık bereketi yaşanıyor. Zonguldak açıklarında avlanan balıkçı tekneleri, hamsiden sonra bugün de 10 ton...

Karadeniz’de balık bereketi yaşanıyor. Zonguldak açıklarında avlanan balıkçı tekneleri, hamsiden sonra bugün de 10 ton istavritle döndü. Balıkçı teknesinden poşeti 10 liraya balık satıldığını duyanlar limana akın etti.
Vatandaşlara ucuz ve taze balık yedirdiklerini söyleyen Ahmet Küçük (42), “Balık olduğu sürece halkımız bu limandan her gün ucuz balık yiyecek. Kurban Bayramı'nda dar gelirli vatandaş balık bayramı yapıyor. Yarın bayramın 1. günü hariç her gün balığa çıkacağız. Kurbanda et yiyemeyenlere bedava balık vereceğim.” dedi.
Ucuz balık sevinci yaşayan vatandaşlar, “Bundan daha güzel bir şey olur mu? Zonguldak emekli kenti. Burada yaşayanların yüzde 70’i emekli olduğu için kurban kesemedi. Bunlar da beyaz et, sağlık açısından daha faydalı.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz