Zonguldak'ta Eylemciler Halka Kandil Simidi Dağıttı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eylem yapan yaklaşık 100 kişi yolu trafiğe kapattı. Eylemciler yoldan geçen araç...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eylem yapan yaklaşık 100 kişi yolu trafiğe kapattı. Eylemciler yoldan geçen araç sürücülerine, vatandaşlara, polislere ve basın mensuplarına kandil simidi dağıttı.

İstanbul Taksim' de başlayan olaylara destek vermek amacıyla Ereğli ilçe merkezinde toplanan bir grup vatandaş, sloganlar atarak yürümeye başladı. Miraç kandilinin idrak edildiği gecede eylemciler ellerindeki kandil simitlerini yoldan geçen vatandaşa, polise, basın mensuplarına ve araç sürücülerine dağıttı. Daha sonra yaklaşık 2 kilometre yürüyen kalabalık Atatürk Anıtı önünde toplandı. Olaylarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Kısa süre daha anıt önünde kalan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: