Zonguldak'ta İHL'li Öğrenciler Milli Şairi Tiyatroyla Anlattı

Zonguldak’ta İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinliği düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde,...

Zonguldak’ta İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinliği düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde, Zonguldak İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Zeki Kefeli, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Zonguldak Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, Zonguldak İmam Hatip Lisesi Mensuplar ve Mezunları Derneği(ZİMDER) Başkanı Hüdaverdi Şen, Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler katıldı.

Reklam
Reklam

Programın açılış konuşmasını yapan Zonguldak İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız, " İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için öncelikle onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz gerekiyor. Çünkü bizim marşımız ihtiva ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü, yüreği vatan ve İstiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda yer eden derin ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. İstiklal Marşı için verilen o zaman ki parayla 500 liralık ödülü, ihtiyacı olmasına rağmen kabul etmemiş, bu parayı kimsesiz çocuklara ve kadınlara meslek öğreten bir hayır vakfına, şehit ailelerine bağışlamıştır. Bu örnek bile onun ne kadar değerli bir insan olduğunu gösterir.” Dedi.

Daha sonra sinevizyon gösterisi eşliğinde Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. Yunus Emre Akça ve Meryem Altundağ tarafından Mehmet Akif Ersoy'u anlatan şiirler okundu. Programda, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından "Mehmet Akif İstiklal Marşı'nı Yazıyor" konulu tiyatro gösterisi sahnelendi.

Reklam
Reklam

Ayrıca Mehmet Akif Ersoy konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: