Zonguldak’Ta Kar Ulaşımı Aksattı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, Okulların dün ve bugün tatil edildiği kentte 2 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Beyaz örtüyle

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, Okulların dün ve bugün tatil edildiği kentte 2 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Beyaz örtüyle kaplanan kentin yüksek mahallelerinde kar kalınlığı 30 santime ulaştı. Şehir içi yollarda ulaşım aksadı. Belediye ekipleri kar temizleme ve tuzlama yapmada yetersiz kalınca, sürücüler yoğun kara biriken yollarda ilerlemekte güçlük çekti.
Kar ve buzlanma kaldırımlarda yürümeyi de güçleştirdi. Bülent Ecevit Üniversitesi Şehir Kampüsü'nde karda kayarak düşen üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Sümeyra Dokçetin, başını kaldırıma çarpması sonucu yaralandı. Dokçetin, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Dokçetin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Kar, şehirlerarası yollarda da ulaşımı aksattı. İstanbul ve Ankara yollarında TIR'ların geçişine kontrollü izin veriliyor. Kar nedeniyle kentte 72 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: