Zonguldak'ta "Kentsel Dönüşüm" Eğitim Semineri

Zonguldak'ta, "Kentsel Dönüşüm" eğitim semineri düzenlendi.

Zonguldak'ta, "Kentsel Dönüşüm" eğitim semineri düzenlendi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Hakan Akçın, Zonguldak Belediyesi Salonu'ndaki "Kentsel Dönüşüm" konulu eğitim seminerinde, belediyeler ve idareler açısından yeni uygulamaya geçen 6306 sayılı Afet Riski Taşıyan Alanlarda Kentsel Dönüşüm Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği'nin maddelerinin irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim seminerinde, idare açısından yasa ve yönetmeliklerin ne anlama geldiğinin yanı sıra sorumluluklar ve her risk taşıyan alan üzerinde bu yasanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin bilgilerin verilmesinin amaçlandığını ifade eden Akçın, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu kapsamda yasa ve ilgili mevzuatın madde madde değerlendirilerek özellikle Zonguldak Belediyesi açsından ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştık. 6306 sayılı Afet Riski Taşıyan Alanlarda Kentsel Dönüşüm Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği çok yeni bir hukuksal mevzuat. Türkiye'nin tamamını kapsayan geniş ölçekli bir yaklaşımı ortaya koyuyor. Ülkemizin neredeyse yüzde 92'si afet riski taşıdığı için Türkiye'nin tamamı için bu yasanın az yada çok uygulanacağı ortaya çıkmış durumdadır. Sadece afet riski olarak olayı değerlendirmemek lazım. Eskiyen, kullanım amacını yitirmiş sağlıksız yapılarda risk taşıdığı için kentlerde yaşanabilirlik açısından olumsuzluklar ortaya koyulduğu için bu bölgelerde kanun kapsamında değerlendiriliyor. İster afet riski taşıyan alanlar olsun isterse de yaşanabilir mekanların ortaya çıkartılması açısından bu yasa önemli bir gelişme süreci başlatmış durumdadır."

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: