Zonguldak'ta kurban kesimine kadınlar da yardım ediyor

Zonguldak’ta güneşli ve sakin bir ortamda Kurban Bayramı'na giren vatandaşlar, kurban keserken yaşanan kazalar sonucu...

Zonguldak’ta güneşli ve sakin bir ortamda Kurban Bayramı'na giren vatandaşlar, kurban keserken yaşanan kazalar sonucu hastanelere başvurdu.
Kurbanlık keserken elini ve kolunu bıçağa kaptırarak yaralanan vatandaşlar, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne gelerek tedavi oldu. Parmağına dikiş attıran bir vatandaş, “Parmağımı kasap kesti. Boğanın boynuzundan tutarken kasap bıçağı kaydırdı. Üç tane dikiş attılar.” dedi.

KADINLARDAN KURBAN DERSİ
Öte yandan, kurbanını mezbahada kestirmeyen vatandaşlar, mahalle aralarında kendi imkanlarıyla kesti. Ontemmuz mahallesinde, evlerinin önündeki bahçede Kaya ailesinin bayan fertleri de kesime yardımcı oluyor. Yıllardır kurbanda kasap gibi görev aldıklarını belirten Mihrinaz Kaya (68), şunları söyledi:
“Kurban kesilir, gerisini bayanlar olarak biz yaparız. Erkeklere kalsa akşama kadar bitmez bu işler. Yemesini biliyoruz, kesmesini de bilmeliyiz. Her sene böyle yardım ederiz, pay ederiz, dağıtırız ve helalleşip evimize gideriz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz