Zonguldak'taki Cinayet Davasında Ikinci Karar

Zonguldak'ta, Türk Telekom İl Müdürlüğü çalışanı Mehmet Akça'yı öldürdüğü iddiasıyla ikinci kez yargılanan 4 sanıktan biri ağırlaştırılmış müebbet, diğerleri de

Zonguldak'ta, Türk Telekom İl Müdürlüğü çalışanı Mehmet Akça'yı öldürdüğü iddiasıyla ikinci kez yargılanan 4 sanıktan biri ağırlaştırılmış müebbet, diğerleri de 15'er yıl hapisle cezalandırıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Osman Öztürk, Erol Karabulut, Kerim Bektaş ve Tuncay Bektaş ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Osman Öztürk'ü, "tasarlayarak kan gütme sebebiyle öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, diğer sanıklar Erol Karabulut, Kerim Bektaş ve Tuncay Bektaş'a da suça tasarlayarak yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 15'er yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Reklam
Reklam

-Olay-

Türk Telekom Arıza Servisi'nde çalışan Mehmet Akça (42), 17 Mart 2010'da silahla öldürülmüş, olayın ardından Osman Öztürk, teyzesinin oğlu Erol Karabulut, akrabaları Tuncay Bektaş ve Kerim Bektaş gözaltına alınmıştı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2007'de Birahaneler Sokak'ta, Mehmet Akça'nın kardeşi Aydın Akça'nın, Osman Öztürk'ün kardeşini öldürdüğü, sanık Öztürk'ün de intikam amacıyla ve kan davası güderek söz konusu cinayeti işlediği belirtilmişti.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Nisan 2011'de görülen davada, sanık Osman Öztürk, "kan gütme saikiyle öldürmek" suçundan müebbet, diğer sanıklar ise "eylemin gerçekleşmesine yardım etmek" suçundan 12 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırılmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, mahkemenin, "tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürmek" ve "tasarlayarak eylemin gerçekleşmesine yardım etmek" suçlarından hüküm kurması gerektiği kanaatine vararak, söz konusu kararı bozmuştu.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: