Zonguldak'taki Cinsel Istismar Davası

Zonguldak'ta küçük yaştaki çocukla imam nikahıyla yaşayan kişi 8 yıl 4 ay, başlık parası aldığı iddia edilen kayınpederi 6 yıl

Zonguldak'ta küçük yaştaki çocukla imam nikahıyla yaşayan kişi 8 yıl 4 ay, başlık parası aldığı iddia edilen kayınpederi 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Cüneyt K. (26), kayınpederi Cihan Ç. (47) ve kayınvalidesi Bahriye Ç. (41) katılmadı.

Mahkeme heyeti, sanık Cüneyt K'yı Sibel Ç'ye (19) yönelik "nitelikli cinsel istismar" ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 8 yıl 4 ay, kayınpederi Cihan Ç'yi suçun işlenmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Reklam
Reklam

Anne Bahriye Ç'nin suçta kastı bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 2006'da Cüneyt K'nın, 2 bin 500 lira başlık parası karşılığında 12 yaşındaki Sibel Ç. ile imam nikahı kıydığı, çiftin bir yıl sonra çocuk sahibi olduğu belirtilmiş, Cüneyt K. ve kayınpederi Cihan Ç. ile kayınvalidesi Bahriye Ç. hakkında "nitelikli cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açılmıştı.

Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: