Zonguldak'taki Cinsel Istismar Iddiası

Zonguldak'ta, küçük yaşta çocukla evlenen ve çocuk sahibi olan kişi ile 4 dört sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak'ta, küçük yaşta çocukla evlenen ve çocuk sahibi olan kişi ile 4 dört sanığın yargılanmasına başlandı.

  1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında "nitelikli cinsel istismar" ve 'kişi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açılan ve tutuksuz yargılanan Caner T, Öngül ve Arif T. ile Sevgi ve Rafet Ç'nin yargılanmasına başlandı.

    İlk duruşmaya sanıklar ve avukatları katıldı. Diğer sanık Caner T. (19) ile Ankara Adli Tıp Kurumu'nun, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilen Serap T. (19) duruşmaya katılmadı.

    Sanıklardan Rafet Ç. savunmasında, çocuklarının kendi rızalarıyla birbirlerini severek evlendiğini, engellemeye ve zorla ayırmaya çalıştıklarını, başarılı olamayınca evlendirmeye mecbur kaldıklarını öne sürdü.

    Öngül T. de kimseyi rızası dışında evlendirmediklerini, zorla hürriyeti yoksun bırakma suçunu işlemediklerini, her şeyi gelinlerinin ailesinin isteği ve bilgisi dahilinde gerçekleştiğini iddia etti.

    Bu arada, mahkeme başkanının, sanıklara, "bunun suç olduğunu bilmiyor muydunuz" sorusuna "hayır" cevabını veren aileye, "Her gün televizyonlarda çıkıyor, hiç mi izlemiyorsunuz" diye karşılık verdi.

    Mahkeme heyeti, duruşmayı Caner T. ve eşinin dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.

    2008'de 15 yaşında olan Caner T. ile Serap Ç, ailelerinin izniyle imam nikahıyla evlenmişti. 2009'da Serap Ç'nin Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bebek dünyaya getirmesi üzerine durumdan şüphelenen polisin çiftin resmi nikahlı olmadığını belirlemesi üzerine cumhuriyet savcılığınca soruşturma açılmıştı.

    2010'da 17 yaşına giren çiftin resmi nikahla evlenmesinin ardından soruşturma kapsamında Caner T. Öngül ve Arif T. ile kayınvalidesi Sevgi ve kayınpederi Rafet Ç. hakkında, "nitelikli cinsel istismar" ve 'kişi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açılmıştı.

    Muhabir: Kasım Sakallı / Ferdi Akıllı

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: