Zonguldak'taki Ev Yangını

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dün yanan evden anne ve 3 yaşındaki oğlunu kurtaran itfaiye erlerini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dün yanan evden anne ve 3 yaşındaki oğlunu kurtaran itfaiye erlerini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Akdemir, Soğuksu Mahallesi Müftülük rampası mevkisindeki 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangında mahsur kalan anne Arzu ve 3 yaşındaki oğlu Emirhan Uçar'ı kurtararak ilk müdahaleyi yapan itfaiye erlerini ziyaret etti. Akdemir, burada yaptığı konuşmada, yangın ihbarından 1 dakika 30 saniye sonra itfaiyenin olay yerine vardığını belirterek, "Bu, itfaiye personelinin işlerindeki başarıyı ortaya koyuyor. Almış olduğunuz eğitimin karşılığını en iyi şekilde vermeye çalıştığınızı görüyoruz" diye konuştu. Yangında yaralanan küçük çocuğun itfaiye personeli tarafından baygın halde bulunduğuna dikkati çeken Akdemir, şöyle konuştu: "Yangına müdahalede bir dakika bile önemlidir. Emirhan Uçar'ın hayata dönmesi sizlerin başarısıdır. Kaç yaşında olursa olsun insan hayatı önemlidir. O insanı hayata döndürmek kadar güzel bir şey yoktur. Bundan dolayı itfaiye personelini kutluyorum. Almış oldukları eğitimi sıklaştıracağız. Teknolojiyi iyi kullanmak gerekir." İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın da küçük çocuğu kurtaran itfaiye eri Rasim Güneş'in bekar olduğunu vurgulayarak, "Çocuk sahibi olmayan bir insan o çocuğa hayat verdi. Bu, büyük bir olaydır. Bir anne ve baba ancak bu duyguyu yaşayabilir. Arkadaşlarımız ekip halinde yangını söndürmeye çalışmasa aileyi kurtaramazdık" şeklinde konuştu. - "Çocuğun sağlık durumu iyi" Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Kemal Varım Numanoğlu, AA muhabirine, Emirhan Uçar'ın sağlık durumun iyi olduğunu belirterek, "Çocuğun tedavisi sürüyor. Şu an için genel durumu iyi. Sol bacağında ve ayağının altında hafif yanık var" diye konuştu. Dün, Soğuksu Mahallesi Müftülük rampası mevkisindeki 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangında yaralanan anne Arzu, oğlu Emirhan ve şok geçiren baba Ahmet Uçar ile yoğun dumandan etkilenen itfaiye eri hastaneye kaldırılmıştı. Zonguldak Belediyesinde 2,5 yıldır görev yapan itfaiye eri Rasim Güneş (28), evden kurtardığı çocuğa suni teneffüsle ilk müdahaleyi yapmış, vücudunda ikinci derece yanıklar oluşan Arzu Uçar ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz