Zor Maçın Galibi Sivasspor

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda Sivasspor, evinde ağırladığı Bursaspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı.Maç sonu düzenlenen...

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda Sivasspor, evinde ağırladığı Bursaspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Bugünkü maç bizim açımızdan çok önemliydi. Kupada iddiamızı devam ettirmek istiyorsak bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Kaybettiğimiz takdirde uzaklaşıyorduk. Şuanda ortak olduk gruptan çıkmak için. Ama önemli olan bundan sonraki maçlarımızı da çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bugün ben takımımın oynadığı oyundan memnunum zor hava şartlarına rağmen. Sürekli değişen hava şartları oldu. Güzel, zevkli bir maç oldu. Her iki takım da kazanmak için oynadı. Maçtan önce arkadaşlarımıza söylediğimiz gibi bu kupadaki en önemli maçımızdı devam etme açısından. Maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik. İyi de oynadık ama zaman zaman çok hatalar yaptık. En büyük hatamız da son paslarda biraz daha dikkatli olabilseydik belki daha rahat bir şekilde maçı kazanabilirdik. Ben iki takımı da tebrik ediyorum, hava şartlarına rağmen iyi bir mücadele oldu. Önümüzde iki tane oynayacağımız 1462 Trabzon maçı var. Bunları iyi bir şekilde bitirirsek o zaman bir avantaj yakalamış oluruz. Şuanda sadece 3 puan aldık ve durumu eşitledik” dedi.

Reklam
Reklam

Transfer konusuna değinen Çalımbay, “Bir sürü alternatifimiz var. Ama devre arası transfer yapmak gerçekten çok zor. Çünkü iyi bir oyuncu almak istiyorsan büyük bir bonservis istiyorlar. Ya da kadro dışı bırakılmış, kulübünden ayrılmış oyuncuları almak zorunda kalıyorsun. O zaman da tabi ki iyi düşünmek gerekiyor. Bir sürü oyuncuyla görüştük, ya maddi anlamda ya maddi açıdan ya da başka açıdan problemler çıktı. Ama başta başkanımız olmak üzere yönetimimiz çok iyi şekilde çalışıyorlar. Tahminime göre bu hafta içerisinde 1-2 tane bitireceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Sivassporlu futbolcu Uğur Kavuk, zor hava şartlarında mücadele eden iki takım futbolcularını kutladığını ifade ederek, iddialarını sürdürebilmeleri için kazanmaları gereken maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Sivasspor Kalecisi Borjan ise, zor bir maçtan galibiyetle çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonu yaptığı açıklamada, “Bugün maçtan önceki beklentimiz Sivasspor karşısında iyi bir mücadele, beraberinde iyi bir futbolla üç puanı alıp grupta avantajlı duruma geçmekti. Başarılı olamadık maalesef. Bunun çeşitli sebepleri var, uzun uzun anlatmaya gerek yok ama maalesef ilk golde motivasyon eksikliği, ikinci golde gereksiz bir fantezi bize pahalıya mal oldu. Sonuçta güzel bir avantaj elde edebilecekken bunu elimizden kaçırdık. Ama iddiamız halen devam ediyor. Önümüzde iki tane Fenerbahçe karşılaşması var. Özellikle Çarşamba günü kendi sahamızda oynayacağımız maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyor ki grupta tekrar iddialı konuma gelelim. Çarşamba günkü maçı iyi değerlendirmek için hem bu maçta eksiklerimizden faydalanıp bir tecrübeye dönüştüreceğiz, hem de eksik arkadaşlarımız var onların da aramıza katılmasıyla yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Tabi kampa sonradan katılan arkadaşlarımız da var. Onların da antrenman eksiği var, onları da gidermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bursasporlu futbolcu Ömer, “Güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. İki takım da gerçekten iyi mücadele etti zor zemin şartlarına rağmen. Bu maçı biran önce unutup önümüzdeki Fenerbahçe maçı için hazırlığımızı yapacağız” dedi.

Bir diğer Bursasporlu futbolcu Şener ise, maçtan önce Sivasspor’u yenerek kupada saf dışı bırakmak olduğunu dile getirerek, “Güzel bir maç oldu. Çok pozisyona girdik. İlk golü biz bulsaydık daha farklı olurdu. Maçtan önceki hedefimiz Sivasspor’u yenip saf dışı bırakmaktı. Olmadı. Önümüzde Fenerbahçe maçı var, inşallah onu geçip kupada ilerlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: