Zorbey Davası’na Devam Edildi

Aydın'da, 04 Mart 2012 günü, tutuklaması bulunan ve polisin elinden kaçarken polisin açtığı ateş sonucu...

Aydın'da, 04 Mart 2012 günü, tutuklaması bulunan ve polisin elinden kaçarken polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Mahir Zorbey Demirkaya’nın ölümü ile ilgili davaya Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada polis memuru Murat Saylan’ın tutuksuz yargılanmasına karar verilirken duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Bilindiği gibi; Aydın’da, 4 Mart 2012 Pazar günü kız arkadaşının ailesinin şikayetiyle gözaltına alınan ve izin sonrası birliğine dönmediği için asker kaçağı olduğu ortaya çıkınca tutuklanan Mahir Zorbey Demirkaya (21), adliyeden kaçmaya kalkışınca kendisini kovalayan polis memuru Murat Saylan’ın tabancasından çıkan kurşunla vurularak hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Duruşmaya katılan Zorbey Ailesi’nin Avukatı Bülent Tokuçoğlu, Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nun 16 ocak 2013 tarihli raporuna ve olaydaki güvenlik kamerası kayıtlarına göre Mahir Zorbey’in yanlışlıkla vurulmadığının net olarak ortada olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Tokuçoğlu, “Adalet Bakanlığı İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'nun 16.01.2013 tarihli 17 sayfadan oluşan raporuyla polis tarafından öldürülen Demirkaya' nın kafasına isabet eden "atışların düşme sırasında dengenin bozulması ve düşme sonrası kontrolsüz olarak silahın kendiliğinden ateş almasının mümkün olmadığı, en az iki kez tetiğe kuvvet uygulanmış olduğu oy birliği ile mütalaa olunur" şeklinde rapor verdi. 3 Adli Tıp Uzmanı tarafından imzalanan rapor mahkemeye sunuldu” diyerek zanlının tutuklanmasını talep etti.

Daha önceki savunmasına tekrar eden Polis Memuru Murat Saylan, “Mahkemede karar okununca annesinin kaza geçirdiğini ve buna bağlı olarak 3 defa ameliyat geçirdiğini söyleyip kelepçe takılmamasını rica etti. Bizde iyi niyet gösterip kelepçe takmadan ailesiyle vedalaşmasına müsaade ettik. Ailesiyle vedalaştığı sırada bir anda kaçmaya başladı. Önce sözlü olarak iki kez ikaz ettim. Ardından uyarı ateşi açtım. Aramızda 4-5 metre mesafe kaldığında etkisiz hale getirmek için ayaklarından vurabilirdim ama yapmadım. Merdivenli sokakta kovalarken merdivenlerin bittiği yerdeki çiçekliğe ayağım takıldı yere düştüm. Yere düşerken elim tetikte olduğu için silah ateş aldı. Sonra silahın şarjör kısmı yere çarpınca silahım bir el daha ateş aldı. Son atılan iki kurşun tamamen istem dışıdır. Yerde yatarken maktulün 3-4 adım attığını gördüm. Yerden kalkınca maktulün yerde yattığını gördüm. Yanına gittiğimde başında kan vardı. Civardaki dükkanlardan bez isteyip yaraya tampon yaptım. Bir yandan da çevredekilerin ambulans çağırmasını istedim. Mahir merdivenlerden inerken dur kaçma dedim. Fakat kendisi ‘kaçmak zorundayım’ dedi. Daha sonra yerde yatarken tekrar başını tuttum ve 'Neden böyle yaptın' diye sordum. O da ‘Çaresizdim abi’ yanıtını verdi. Daha sonra olay yerine çağırılan ambulansa kendi ellerimle bindirdim. Ailesinden özür diliyorum. Kendim ve ailem bu olaydan sonra perişan olduk, 5 yaşındaki çocuğum, eşim ve kendim psikolojik tedavi görüyoruz" demişti.

Reklam
Reklam

Mahkeme sanık vekillerinin ek süre istemesi nedeniyle ileri tarihe ertelenirken, polis Memurunun tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: