Zorla alınan kayıt paralarına tepki

KONYA (İHA) - Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Yanar, okul kayıtlarında, zorla alınan bağışlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yanar, zorla alınan paraların, Anayasa'nın 42. maddesi ile, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile ilişkilerine dair kanuna aykırı olduğunu belirterek, "Buna rağmen, Ziraat Bankası merkez şubelerinde, her okul için ayrı ayrı hesap açıldığı ve bu hesaplara belli bir para yatırılmadan, kayıtların yapılmadığı şeklinde duyumlar alıyoruz. Bu eylemin 3 aydan 1 yıla kadar hapis ve görevden alınma cezası vardır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu konunun derhal Milli Eğitim Müdürleri tarafından değerlendirilip bir açıklama yapılması gerektiğini ifade eden Mustafa Yanar, aksi halde bu insanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Öğrenci velilerine de çağrıda bulunan Yanar, "Okula kayıt parası yatıran veliler, mutlaka mahkeme veya noter tespiti yaptırmalıdır. Şuana kadar kayıt ettirmeyenler ise böyle bir durumla karşılaşmaları halinde kesinlikle kayıt yaptırmamalıdırlar. Velilerin yaşadıkları sorunları derneğimize iletmeleri durumunda kendilerine gerekli hukuki yardım yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Yanar şunları kaydetti:

"İktidar hem bağışı yasaklıyor hem de bağış vurgununu seyrediyor. Artık samimiyetsizliğe son verip bu vurguna müdahale etmeleri gerekiyor."