Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartan kanun -ZİMDER Başkanı Şen: -"Eğitim politikaları ve stratejileri insaniözellikler ile ihtiyaçlar göz önünde bulundurularaktasarlanmalıdır"

Zonguldak İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ZİMDER) Başkanı Hüdaverdi Şen, "Eğitim politikaları ve stratejileri insani özellikler ile ihtiyaçlar göz önünde

Zonguldak İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ZİMDER) Başkanı Hüdaverdi Şen, "Eğitim politikaları ve stratejileri insani özellikler ile ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak tasarlanmalıdır " dedi.

Şen, düzenlediği basın toplantısında, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, Türkiye'nin ihtiyacı olan demokratik ve özgür eğitim sistemine doğru atılan önemli bir hamle olduğunu söyledi.

Eğitimin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda insan bireyini yetiştirme sanatı olduğunu dile getiren Şen, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Eğitimin merkezinde insan vardır. Eğitim politikaları ve stratejileri insani özellikler ile ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak tasarlanmalıdır. Bireyin özellikleri ve ihtiyaçları saf dışı edilerek oluşturulan modelleri topluma huzur ve istikrardan çok karmaşa ile kaos getirir. Günümüzde katı kesintisiz bir eğitimin savunulur bir tarafı yoktur."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: