Zorunlu Eğitimin 12 Yıla Çıkarılması

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması yasasının ardından, eğitimde kademeli

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması yasasının ardından, eğitimde kademeli geçiş yerine keskin geçiş yaparak, okulların takas işlemini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yılmaz, İzbeli Çiftliği'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kademeli geçişi öngördüğünü ifade eden Yılmaz, eğitimcilerle fikir alış verişinde bulunarak Amasya'daki keskin geçiş uygulamasını Kastamonu için daha uygun gördüklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Yılmaz, ilçelerde 3 ay boyunca planlama yaptıklarını aktararak, şunları söyledi:

"Ciddi ve yoğun bir süreç yaşadık. Cuma günü okullarımızın dağıtımını bitirdik. Kademeli geçiş yerine keskin geçiş yaparak okullarımızın takas işlemini bir an önce gerçekleştirdik. Keskin geçiş yapmamızın amacı, okulların takasını bir an önce gerçekleştirmekti. Gerek ilçe milli eğitim müdürlerimiz olsun, gerekse de okul müdürlerimiz olsun bu çalışmaya karşı çıkmıyorlar. Eğer öyle bir durum söz konusu olsaydı, bu işe girmezdim. İşlerimizi kanun çerçevesinde yapıyoruz, kanunun da bir mantığı var."

Muhabir: Yusuf Çelik/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: