Zorunlu koltuk sigortası

Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası'nda, koltuk başına 57 bin 500 YTL tedavi gideri, 57 bin 500 YTL de sakatlanma ve ölüm teminatı verilecek.

Devlet Bakanlığı'nın Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası'na ilişkin tarife ve talimatı, 1 Ocak 2006'dan itibaren yürürlüğe girmek üzere, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Türkiye'de karayolu motorlu araçlar mali sorumluluk sigortası branşında ruhsatı olan bütün sigorta şirketleri, karayolu yolcu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortasını yapmakla yükümlü olacak.

Reklam
Reklam

Teminat tutarları, taşımanın yapıldığı motorlu kara taşıtındaki görevli sürücü ve yardımcıları ile yolcu koltuk başına, tedavi giderleri için 57 bin 500 YTL, sakatlanma ve ölüm halinde de yine 57 bin 500 YTL olarak belirlendi.

Bu sigorta ile şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı kapsamında seyahat eden yolcuları, sürücüleri ve yardımcılarını, taşımacılık hizmetinin başlangıcından bitimine kadar geçen seyahat süresi içinde, duraklamalar da dahil olmak üzere, maruz kalacakları her türlü kazaların neticelerine karşı teminat altına alınıyor.