Zorunlu trafik sigortasında değişiklik

KONYA (İHA) - Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şubesi Başkanı Kemal Özer, zorunlu trafik sigortasında yapılan değişiklikle, araç sahiplerinin trafik sigortasının gününü bir gün geciktirmeleri durumunda, 24 milyon 640 bin lira, bir ay geciktirmeleri halinde ise 98 milyon 560 bin lira fark ödemek zorunda bırakıldığını söyledi. Kemal Özer, uygulamadan haberdar olmayan tüketicinin sigortasını yeniletmek için gittiği kurumda öğrendiği uygulama yüzünden mağdur edildiğini belirtti.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şubesi Başkanı Kemal Özer, yaptığı açıklamada, "Hazine Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sigorta şirketlerinin ortak aldığı bir kararla uygulamaya konulan 'fark primi' ile iktidar tüketicileri sigorta şirketlerine soydurmaktadır. İktidarı bu ahlaksız soygunu durdurmaya çağırıyoruz. Mevcut iktidar çizmeyi aşmıştır. Yeni vergi ve cezalar ihdas etmekte pek mahir olan iktidar adım adım yaklaşan sandığı unutmuş ve iktidar sarhoşluğundan ne yaptığını bilmez duruma gelmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Değişiklik ile kamyon sahiplerinin normalde 241 milyon 920 bin liraya yaptıracağı sigortasını 1 günlük gecikmede 302 milyon 400 bin liraya, bir ayda ise 483 milyon 840 bin liraya yaptırabildiğini ifade eden Özer, "Minibüsler için ise bir günlük gecikmede 282 milyon 240 bin lira, bir aylık gecikmede 470 milyon 400 bin lira prim farkı uygulanıyor. Gününde yaptırıldığı takdirde 788 milyon 480 bin lira trafik sigorta bedeli ödeyen otobüsler, bir aylık gecikmede 1 milyar 576 milyon 960 bin lira ödemek durumunda kalıyor. Binek araç sahiplerinin sigorta gününü bir gün geciktirmeleri halinde 2. kategoride bulunan illerde 24 milyon 640 bin lira, bir ay geciktirmeleri halinde ise 98 milyon 560 bin lira fark ödemek zorunda bırakılan tüketiciler; AKP iktidarı tarafından 24 sigorta şirketine yem olarak altın tepside sunulmuştur. Kolay vergiler ihdas ederek toplumu hayatından bezdiren çağdışı zihniyet; tüketicilere kaz muamelesi yapmaktadır. Bu vergilerle yetinmeyen AKP iktidarı 1 Ağustos'tan itibarense eşine dünyada rastlanmayacak bir şekilde Özel İletişim Vergisi adı altında yüzde 45'lik çağdışı ve vicdansız bir tripleks vergi ihdas etmiştir.

Reklam
Reklam

İktidar sahipleri, iktidar menfaatleri ve siyasi emelleri uğruna milleti fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşürmektedir. Bu nedenle tüketicileri trafik sigortası yaptırmayarak ve özel iletişim vergisi ödemeyerek "sivil itaatsizlik" yapmaya çağırıyor ve iktidarı ise aklını başına almaya davet ediyoruz" diye konuştu.