Zte Türkiye’yi Avrupa Lojistik üssü yapıyor

Dünyanın önde gelen telekomünikasyon ürünleri ve ağ çözümleri üreticisi ZTE, geçtiğimiz günlerde Ankara’da “Türkiye İş Ortakları Konferansı” nı gerçekleştirdi.

Konferansta, ZTE’nin Türk pazarına girdiği ilk yıllarda Türkiye projeleri (Turk Telekom, Avea, vb) için malzemelerin %100'ünü Çin'den ithal ettiği ancak 2009 yılı itibarıyla, Türkiye projeleri için kablo, kule, akü, kabinet gibi birçok malzemeyi Türk tedarikçilerden temin etmeye başladıklarına dikkat çekildi.

140 ülkede ofisi bulunan ve bu ülkelerde büyük telekomünikasyon projelerini yürüten ZTE, Türkiye'ye kurulan Lojistik Merkezi ile artık Türk yapımı birçok malzemeyi, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika projeleri için Türkiye'den ihrac edecek. 2012 yılında Türkiye'den ilk ihracatların yapılması planlanıyor.

Reklam
Reklam

Konferansa, Çin’den gelen Başkan Yardımcıları ve ZTE iş ortaklarından 100’e yakın üst düzey yönetici katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan ZTE Türkiye Genel Müdürü Mr. Xiao, ZTE Türkiye faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve bu pazarda iş ortakları ile birlikte büyüme ve daha fazla pazar payı elde etme hedeflerini açıkladı.

ZTE Başkan Yardımcısı Mr.Zhang ise ZTE’nin Dünya ve Türkiye’deki çalışma felsefelerini açıkladı. Türkiye’deki iş ortakları ile global pazarda büyümeyi hedeflediklerini belirten Zhang, Türkiye’de bir lojistik üssü kurmakta olduklarını ve Türkiye’nin ZTE için bölgenin merkezi haline gelmekte olduğunu açıkladı. Türkiye’ye ilk geldiklerinde tüm ürünleri Çin’den ithal ettiklerini, zaman içinde Türkiye’de üretilen ürünleri test etme fırsatlarının olduğunu ve bugün gelinen noktada birçok ürün ve hizmetlerinde yerel iş ortaklarıyla çalıştıklarını açıkladı.

ZTE’nin çok geniş bir coğrafyada faaliyet gösterdiğini ve Türk şirketlerini kendileriyle birlikte bu pazarlara taşıyacaklarını belirten Zhang, bu sayede Türk teknoloji ve altyapı firmalarının önemli bir ihracat hacmine ulaşacağını, katma değeri yüksek yerel ürünlerin dünya pazarında daha fazla yer alacağını ifade etti.

Reklam
Reklam