Zübeyde Hanım, Ölümünün 90'ıncı Yıl Dönümünde Anıldı

CHP İl Kadın Kolları tarafından Zübeyde Hanım'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

CHP İl Kadın Kolları tarafından Zübeyde Hanım'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç ve beraberindeki üyeler, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın ölümünün 90'ıncı yıldönümü nedeniyle parti il başkanlığında toplanarak Zübeyde Hanım Parkı'na geldiler.

Çinkılıç, Zübeyde Hanım Anıtı önünde yaptığı açıklamada, Zübeyde Hanım'ın, babasız kalan yavrularına karşı bir baba hissinde, zor şartlar altında çocuklarını büyüttüğünü belirtti.

Zübeyde Hanım'ın anneler için ayrı bir öneli olduğunu anlatan Çinkılıç, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Tüm anneler önemlidir. Hepsinin başımızın üstünde yeri vardır. Ancak o bize cesur, dürüst ve milletini seven bir insanı Atatürk'ü verdiği için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türk milletinin atası Atatürk'ün annesi olması nedeniyle Zübeyde Hanım daha kutsal bir önem taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni bağımsızlığa kavuşturan, demokratik, çağdaş değerlerle bağımsız bir ulusu ortaya çıkaran Ulu Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın önünde saygı ve sevgiyle eğiliyoruz."

Anma etkinliği, kadınların saygı duruşunda bulunmasıyla son buldu.

Muhabir: Muhammet Fatih Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: