Zuckerberg: Facebook Lazerler ve Robotlar Üzerine Çalışıyor

Ünlü dahi açıklama yaptı

Zuck'un dünyayı istila etme planıd devam ediyor

Mark Zuckerberg, Pazartesi günü Mobile World Congress'e katıldı ve Facebook ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünya toplumunun hepsini birbirine bağlama planı doğrultusunda şirket olarak drone, lazer ve uydu teknolojilerine yatırım yaptıklarını söyleyen Zuckerberg, internet teknolojisini bütün dünyaya yaymaya kararlı.

Zuckerberg, Facebook'un Afrika ülkelerine bedava internet getirmek için ürettiği internet.org projesini anlatırken, gelecekte drone teknolojisinin dünyayı değiştireceğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

"İnsanlara şimdi verdiğimizden daha fazla şey vermek istiyoruz. Günümüzün teknolojisi bütçesel olarak çok mantıklı değil, bu sebeple başka teknolojilere yönelip o taraflardan çözüm bulacağız. Önümüzdeki beş, on yıl boyunca çok büyük değişiklikler olacak" diyen Zuckerberg, Facebook gelişmelerinin sınır tanımayacağının altını çizdi.

Aynı zamanda Google'ın güneş enerjisiyle çalışan drone'lar ile interneti bedava yapacağı söyleniyor. Zuckerberg bu konuda rakipleri olsa da Google ile çalışmayı çok isteyeceğini açıkladı.

Çok fazla gezmeyen Zuckerberg geçtiğimiz sene pek çok Afrika ülkesini gezip insanların internet kullanabilmek için seçtiği yaşam alanlarını inceledi.

Zuckerberg kapatırken "İnterneti herkese vermek çok pahalı bir iş fakat biz bir fark yaratmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: http://mashable.com/2015/03/02/mark-zuckerberg-mobile-world-congress-drones/