"Zulüm ile abad olunmaz "

ORDU (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine siyasi yasak getirenlere seslenerek, "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var" dedi. Partisinin Ordu mitinginde konuşan Erdoğan, hükümeti ve Kemal Derviş'i eleştirdi.

Konuşmasına mevcut iktidarı eleştirerek başlayan Erdoğan, uygulanan politikalar sonucu halkın cebinde ve sırtında bir şey kalmadığını söyledi. AK Parti lideri Erdoğan, "Eğer bugün bir ana yavrusuna süt alamadığı için intihar ediyorsa, bir baba çocuğunu okula gönderemediği için Meclis'in çatısına çıkıp intihar etmenin yollarını arıyorsa, bir çok genç üniversiteyi bitirip işsizlikten dolayı kendini asıyorsa, memur, polis, işçi, esnaf, gençler yürüyorsa, buna rağmen hala Türkiye'de her şey yolunda deniyorsa demek ki bir yerlerde bir yanlışlık var. Bunların zaten her yeri yanlış. Geldiler, taş üstüne taş bırakmadılar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

YASAKÇILARA BEDDUA Konuşması sık sık "Vur vur inlesin, iktidar dinlesin", "Tayyip Başbakan" sloganları ile kesilen Recep Tayyip Erdoğan, kendisine siyasi yasak getirenlere de atıfta bulundu. AB uyum yasaları için kendilerinin 37. maddeye destek verdiğini, buna rağmen
kendilerinden bu konuda destek isteyen partilerin ancak 33 maddesine olumlu oy verdiğini belirten Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kabul etmedikleri 4. maddenin içinde 312. madde ile 76. madde de var. Dolayısıyla hiç birisi sözlerinde durmadılar ve döndüler. 'Tayyip'in önünü nasıl keseriz?' diye düşündüler. Biz vatandaş için, bu millet için ödememiz gereken bir bedel varsa öderiz. Ama zulüm ile abad olunmaz. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste."

İLGİNÇ TESADÜF Sloganlar eşliğinde konuşmasını sürdüren Erdoğan, CHP'yi de eleştirdi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendileri için "Ekonomi projeleri yok" diyen Kemal Derviş'i kastederek, "Buna ancak kibarca cevap verilir; sevsinler seni" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Eleştirilerini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan, "Madem başarılı kadroların vardı da neden buralara geldik? Neden IMF'den para dilendik? 35 milyar dolar borç aldık.

Toplanan vergiler ve faizler bile bunu ancak karşılıyor. 4. ortak geldi, Türkiye'nin hali ortada. Bunlarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var" ifadelerini kullandığı sırada, mitingin yakınındaki karayolundan CHP Ordu Teşkilatı'nın Karadeniz-1 adlı seçim otobüsü geçti. Otobüsü yuhlayan kalabalık "Tayyip'e uzanan eller kırılsın" sloganı attı.

BİNLERE ŞARKI SÖYLETTİ İktidara geldiklerinde ilk işlerinin ekonomiyi canlandırmak, yeni iş imkanları ortaya çıkarmak, toplu konut projelerini başlatmak olduğunu belirten AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, konuşmasını bitirmeden önce kendilerinin bir Mevlana, bir Yunus, bir Ferhat, bir Şirin, bir Pir Sultan Abdal olduğunu, yaratılanı yaratandan ötürü hoş gördüklerini belirterek, "Bu şarkı burada bitmez" şarkısını kalabalığa söyletti. 1950 yılında Adnan Menderes'in "Yeter söz milletin" diyerek iktidara geldiğini hatırlatan Erdoğan, 4 Kasım'dan itibaren kendilerinin de "Yeter karar milletin" diyeceğini kaydetti. Miting sonunda ANAP'tan istifa ederek AK Parti'ye katılan Kabadüz Yokuşdibi Belde Belediye Başkanı Ramis Okumuş'a rozetini takan Erdoğan, bir kuyumcu dükkanının açılış kurdelesini de kesti. Erdoğan, daha sonra helikopterle Samsun'a hareket etti.

Reklam
Reklam