Zürih maçı İsviçre basınında!

Şampiyonlar Ligi 3. ön elem turu ilk maçında kendi sahasında Beşiktaş'ı ağırlayan FC Zürih'in son saniyelerde attığı golle 1-1'lik beraberliği yakalaması İsviçre basınında, 'umutların sürdüğü' yorumlarına neden oldu.

İsviçre'nin önde gelen gazetelerinden Blick, "Son saniye golü umutları sürdürdü' 'başlığıyla duyurduğu haberinde Zürih takımının performansını yeterli bulmadı ve Beşiktaş kalecisi Hakan'a övgü yağdırdı. Blick haberinde, 1-1'lik sonuçla Zürih'in Şampiyonlar Ligi'ne kalma umudunun devam ettiğini, ikinci maçta turun geçilmesi için Zürih takımının yüreğini ortaya koyması gerektiğini de savunarak haberde şu sözlere yer verdi: "Son dakika golü, Zürih'e Şampiyonlar Ligi'nin yıldızlarını biraz da olsa gösterdi. Dün gece hava bulutluydu, ama Alphonse bulutların az da olsa dağılmasına yardımcı oldu."

Reklam
Reklam

Maçı İsviçre Devlet Televizyonu SF2 kanalında Türk kökenli Murat Yakın canlı yayında yorumladı. Yakın yorumlarında siyah-beyazlı ekibin ikinci yarıda kötü oynadığını ifade ederek skoru korumaya yönelik zaman çalma çabasının İstanbul ekibini galibiyetten ettiğini söyledi. Murat Yakın ayrıca Zürih'in maçın hemen başında yediği golün etkisinden uzun süre kurtulamadığını, dakikalar geçtikçe oyunda dengeyi kurarak ikinci yarıda daha iyi futbol oynadığını belirtti. Beşiktaş'ın ise erken bulduğu gol nedeniyle skoru koruma çabasıyla hareket ettiğini vurgulayan Murat Yakın, İstanbul'daki rövanşın daha zorlu geçeceğini anlattı.

Bazı FC Zürih yönetici ve oyuncularının demeçleri de İsviçre basınına yansıdı. FC Zürih Teknik Direktörü Bernard Challandes, Beşiktaş'ın halen turun favorisi olduğunu söyleyerek, "Oynadığımız oyunla bizim iyi bir takım olduğumuzu ve iyi futbol oynayabileceğimizi, İstanbul'da da gol atabileceğimizi gösterdik. Alınan sonuç tur için çok ideal olmasa da devler ligine kalma şansımız halen sürüyor" dedi.

Reklam
Reklam

FC Zürih Başkanı Ancillo Canepa ise maçla ilgili yorumunda, "1-0 tur umutlarımızı götürecekti. Son saniyede gelen bu gol sonrası şansımız yüzde 20'den yüzde 49'a çıktı" diyerek ilginç tespitlerde bulundu.

Son saniyede takımını mağlubiyetten kurtaran Alphonse ise açıklamasında, "Oynadığımız güzel oyunun hakkını aldık. Biz daha iyi takımdık" derken, Zürih Takımı Spor Şefi Fredy Bickel, maçın hemen başında yedikleri gol yüzünden oyun planlarının bozulduğunu anlatarak, golü kendi hatalarıyla rakibe hediye ettiklerine isyan etti.