Akıllı cep telefonu kullanımının giderek yaygınlaşması, cihazlardaki özelliklerin daha da artmasına vesile olmuştur. Günümüzde birçok farklı niteliği ile öne çıkan mobil cihaz modeli bulunmaktadır. Bu cihazların bazıları Android işletim sistemi ile çalışır. Son zamanlarda bu işletim sistemine sahip akıllı cep telefonu kullanan kişilerin en çok duyduğu kavramlardan biri fastboot kavramıdır. Peki, fastboot ne demek, ne işe yarar?
Günümüzde tuşlu cep telefonlarının yerine akıllı cep telefonları kullanılmaktadır. Akıllı cep telefonlarının bazıları modeline göre iOS işletim sistemine sahipken bazıları ise Android işletim sistemi ile çalışmaktadır. Kimi zaman özellikle Android akıllı cep telefonu kullanan kişiler ağda kayıtlı değil hatası ile karşılaşmaktadır. Bu hata pek çok farklı sebepten ötürü ortaya çıkabilmektedir. Peki, ağda kayıtlı değil hatası nasıl düzeltilir?
Aksiyon-macera rol yapma oyunu olan Terraria, kullanıcılara bir şeyler inşa etme, madencilik yapma, keşif yapma gibi seçenekler sunar. Terraria sistem gereksinimleri arasında ise minimum 200 MB kullanılabilir kapasite gibi teknik özellikler yer alır. Bu bağlamda oyunun hangi cihazlarla oynanabildiği hakkında detaylı açıklama yapılması gerekir.
"Paket ayrıştırma hatası," son zamanların en sık karşılaşılan sorunlarından biri olarak dikkat çeker. Eğer bir Android uygulaması yüklemeye çalışırken "Paket Ayrıştırılırken Sorun Yaşandı" uyarısıyla karşılaştıysanız, bu durumun yaygın olduğunu bilmelisiniz. Endişelenmeyin; bu hata genellikle çözülmesi mümkün olan bir sorundur. Peki, "Paketin ayrıştırılmasında bir sorun oluştu" hatası nasıl çözülür?
İnternet dünyasındaki yenilikler sayesinde kullanıcıların karşılarına birbirinden farklı terimler çıkabilmektedir. İnternet alanında yaygın olarak kullanılan ve kullanıcılarında karşılarına sıklıkla çıkan terimlerden biri MAC adresleridir. MAC adresleri, interneti bağlı olan tüm cihazları yakından ilgilendiren bir adrestir. Bu adres ile kullanıcılar cihazları üzerinden sağlıklı olarak veri alışverişinde bulunabilmektedir. Peki, MAC adresi nasıl bulunur, nasıl öğrenilir ve nasıl değiştirilir?
Android işletim sistemli akıllı telefonlarda, birçok sistem bileşeni önceden yüklenmiş olarak gelir. Bu bileşenlerden biri de Android System WebView'dir (Android Sistem Web Görünümü). Neredeyse tüm cihazlarda bulunan bu bileşen, yalnızca ihtiyaç duyulduğunda güncellenmelidir. Bu kapsamda Android kullanıcılarının araştırdığı Android System WebView nedir?
APK, İngilizce olarak "Android Package Kit" olarak bilinir ve Türkçe olarak "Android Paket Kiti" şeklinde çevrilebilir. Bu dosya uzantısı, Android tabanlı uygulamaların yüklenmesi ve dağıtılması için kullanılır. Android kullanıcıları, APK dosyalarını Android telefonlarında kullanır. Ancak bazen indirdikleri şeyin tam olarak ne olduğunu anlamayabilirler. Peki, APK nedir?
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, kullanıcı deneyimini geliştiren birçok uygulama hayatımıza girmeye başlamıştır. Bu uygulamalardan biri de cihazların uzaktan kontrol edilmesini sağlayan yazılımlardır. Bu alanda akla ilk gelenlerden biri ise AnyDesk gibi yaygın olarak kullanılan uygulamalardır. Peki, Anydesk nedir, ne işe yarar?
Telefon kullanıcıları, şebeke alanının az olduğu veya hiç olmadığı bir konumda, WiFi ağı sayesinde arama alabilir ve mesaj gönderebilirler. WiFi arama özelliği, akıllı telefonlarda bulunan bir özelliktir. Telefonların çekmediği yerlerde oldukça kurtarıcı bir özellik olan Wi-Fi araması; Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi tüm operatörler tarafından desteklenmektedir. Peki, WiFi araması nasıl yapılır?
Gelişen teknolojik araçlar sayesinde insan yaşamında da yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmıştır. Bu ihtiyaçlar arasında araba kullanırken akıllı cihaz kullanımı da yer almaktadır. Örneğin; Bir yere giderken konum bilgisine ihtiyaç duyulabilir ve bu esnada telefonların küçük ekranlarından harita uygulamasını takip etmek oldukça güç ve tehlikeli olabilir. Peki, telefon ve otomobil üreticilerinin bu sorunu çözmeye yönelik geliştirdiği Android Auto nedir ve ne işe yarar?
Fastboot teriminin ne anlama geldiği akıllı telefon kullanan kişilerin özellikle de Xiaomi, Redmi kullanıcılarının bilmesi gereken konulardan biridir. Cihazın işletim sistemini daha detaylı kullanmaya olanak sağlayan fastboot ya da fastboot mode nedir ve nasıl kapatılır soruları da sıklıkla araştırılan bir konulardır. Özellikle Android kullanıcılarının telefonlarını daha işlevsel kullanması için önemlidir. Peki fastboot nedir ve fastboot nasıl kapatılır?
Akıllı telefonlar insan yaşamının vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Bu sebeple insanlara ait pek çok kişisel ve özel bilgi de bu cihazların içerisinde bulunmaktadır. Mobil cihaz kullanıcıları için telefonlarını şifrelerle ve biyometrik güvenlik önlemleriyle korumak son derece önemlidir. Ancak, tüm cihazı koruyan tek bir şifre bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Peki, Android uygulamalara şifre koyma nasıl yapılır?
Hangi operatöre bağlı olunduğu ya da hangi işletim sistemini kullanan bir cihaza sahip olunduğu fark etmeksizin çağrı almak istenilmeyen tüm telefon numaraları engellenebilir. Engelleme işlemi yapıldığı zaman engellenen numaradan mesaj ya da çağrı alınmaz. Ancak bazen o numaradan gelen mesajları görmek gerekebilir. Peki, engellenen numaradan gelen mesajlar nasıl görülür?
Yeni bir hat alındığında veya var olan SIM kart numarası değiştirildiğinde tercih edilen iletişim operatörleri tarafından 4 haneden oluşan bir şifre verilir. PIN kodu olarak da ifade edilen bu şifreler, SIM kartın cep telefonlarına takıldığı zaman açılmasında büyük bir rol oynar. Günümüzde cep telefonu alanında yaşanan yenilikler sayesinde iPhone, Android gibi cihazlar için PIN koduna gerek kalmamaktadır. Peki, iPhone ve Android cihazlarda PIN kodu kaldırma işlemi nasıl yapılır?
Android deprem uyarı sistemi, kullanıcıları doğal afetlere karşı bilgilendirmeyi sağlayan ve güvenliği artıran yenilikçi bir teknoloji olarak bilinir. Android deprem uyarı sistemi, dünya genelindeki deprem riski olan bölgelerde yaşayan insanlara anlık uyarılar göndererek adeta hayat kurtarıcı bir rol üstlenmektedir. Bu, özellikle deprem gibi hızlı ve etkili bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu durumlarda kritik bir avantaj sağlar. Peki, Android deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir?
AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildiği öğrenilirken, depremde Google'ın Android deprem uyarı sistemi devreye girdi. Daha önce birçok depremde devreye giren sistem, telefonlara bildirim göndererek 5,1'lik deprem ile ilgili önceden uyardı.
Günümüzde mobil teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak zaman içinde Android işletim sistemi çeşitli güncellemelerle yenilendiğinden kullanıcılar telefonlarının hangi sürümü çalıştırdığını bilmek isteyebilirler. Telefonunuzun sürümünü öğrenmek hem güncellemeleri takip etmek hem de uyumlu uygulamaları kullanmak açısından önemlidir.
Dünyanın en büyük işletim sistemlerinden biri olan Android'in logosunda değişikliğe gidildi. Buna göre, Android logosu biraz daha farklı görünmeye başlayacak. İşte değişiklikler...
Günümüzde ister evde olsun ister işte isterse de dışarıda olsun internete her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Çoğu insan alışverişini veya işini internet üzerinden hızlı bir şekilde halletmektedir. Ayrıca oyun oynamak, video izlemek gibi aktivitelerde yine internet bağlantısı ile gerçekleşmektedir. Ancak bazı durumlarda akıllı telefonlarda mobil internet paketi bitebilir. Böyle bir durumda başkasının cihazından internet alınabilir. Peki, Android ve İOS telefonlarda internet paylaşımı yapılır mı?
Mobil telefonlarda bulunan ama çoğu belki de bilinmediği için kullanılmayan bazı uygulamalar ya da özellikler bulunur. Var olan bir uygulamanın menüden gizlenmesi de bazı markalara ait cihazlarda bulunan bir özelliktir. Uygulama gizleme adı verilen bu özellik farklı nedenlere bağlı olarak telefon kullanıcıları tarafından tercih edilebilir. Gizliliği koruma adına önemli bir özellik olan uygulama gizleme yöntemleri telefondan telefona değişiklik gösterebilir.
2024 akıllı saatler için bir dönüm noktasıydı. Hem büyük üreticiler hem de yeni oyuncular bu küçük cihazlara daha fazla özellik ve performans eklemek için yarıştılar. Sonuç olarak 2024'te piyasaya sürülen akıllı saatler önceki yıllara göre çok daha güçlü ve yetenekli hale geldi. Peki, "2024'ün en iyi akıllı saatleri hangisi?" Bu sorunun cevabı ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı ancak size yardımcı olmak için 2024 en iyi akıllı saat modellerini bir araya getirdik. Hazırsanız başlayalım!
Apple, iPhone 14 ailesiyle uydu bağlantısı özelliğini sundu. Apple'ın "Uydu ile Acil SOS özelliği" dediği bu özellik, kapsama alanı dışındayken acil servise kısa mesaj göndermeyi sağlıyor. Böylece telefonun çekmediği veya Wi-Fi ve hücresel bağlantının olmadığı yerlerde iletişime geçilebiliyor. Bu özellik, şimdi Android üreticilerini de harekete geçirdi. Kurulan yeni bir ortaklık sayesinde bu yılın sonuna doğru üst model Android telefonlara da uydu bağlantısı özelliği getirilecek.
Bir antivirüs firması tarafından bazı Android uygulamaların kötü amaçlı yazılım ve reklam yazılımı yaydığı tespit edildi. Toplamda 2 milyondan fazla indirilen bu uygulamalarla ilgili hemen silin uyarısı yapıldı. Aktarılanlara göre, bu uygulamalardan herhangi biri cihazınızda yüklüyse, cihazlarınıza ve verilerinize yönelik oluşturabilecekleri tehditlerin kurbanı olmamak için bunları hemen silmeniz gerekiyor.
Türkiye Düzce'de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremle sarsıldı. Deprem çevre illerde de hissedilirken, sosyal medya kullanıcıları, Android Deprem Uyarı Sistemi'ni konuşmaya başladı. Paylaşımlara göre, Düzce'deki depremden birkaç saniye önce bazı Android telefonlara bildirim gönderildi ve sarsıntıya karşı uyarı yapıldı. Bu sistem daha önce ülkemizde gerçekleşen bazı depremlerde de çalışmıştı. Android deprem uyarı sistemi nedir, Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?
Siber saldırganların gözü artık akıllı cihazlarımızda. Şimdilerde bankacılık bilgilerimizi çalmaya çalışıyorlar. Böylece bizi mağdur duruma düşürebilirler. Ancak böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemeyen Android kullanıcılarının, binlerce kez indirilen 5 uygulamadan hemen kurtulması gerekiyor. Banka hesabınız tehdit altına girmeden önce bu 5 uygulamayı hemen silmeniz tavsiye ediliyor.
Akıllı telefonlar, etkileyici özellikleri sayesinde birçok işin pratik bir şekilde halledilmesini sağlıyor. Başarılı akıllı telefon markaları denildiğinde bir adım öne çıkan Samsung ve Xiaomi, birbirinden kaliteli modeller üretiyor. Gelin, Xiaomi ve Samsung karşılaştırması yapalım, hangisi daha iyi beraber karar verelim!
Sayısı her geçen gün artan internet kullanıcıları bir internet sitesine girmek istediklerinde DNS sisteminden yardım alırlar. Alan Adı Sistemi anlamına gelen DNS; adres çubuğuna girilen site ismini, girilmek istenen sitenin asıl adresi olan IP adresine dönüştürür. DNS ayarlarının değiştirilmesi gereken bazı durumlar vardır. DNS ayarlarını değiştirme yöntemleri kullanılan cihazın işletim sistemine göre çeşitlilik gösterir. Android DNS değiştirme nasıl yapılır?
Dünyada en çok kullanılan ve oldukça popüler bir telefon yazılımı olan Android işletim sisteminde her geçen gün yeni gelişmeler ve güncel uygulamalar geliştirilmektedir. Bu yeni uygulamalarda birçok sebepten dolayı ani çökmeler ve kapanmalar meydana gelebilir. Uygulama durduruldu hatası, bu ani kapanmaların en önemli sebeplerinden biridir. Uygulama durduruldu hatası nedir, neden olur?
WhatsApp'ı Android tabletlerde ve iPad'de kullanmak çok yakında mümkün olacak. Buna dair bir özelliğin kullanıma sunulacağına dair kanıtlar sonunda ortaya çıktı. Eğer her şey görüldüğü gibiyse yakında WhatsApp'ı iPad'lerde ve Android tabletlerde kullanabileceksiniz.
Google Android kullanıcılarına emoji müjdesi verdi. Buna göre Google, emoji kütüphanesine Unicode 15 emoji eklemeleri yapacak. Eklenecek yeni emojilerin duyurusu bir blog gönderisiyle yapan şirket, Android için animasyonlu emojiler yayınlayacağını da açıkladı.
Apple, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde çentiği değiştirdi ve yerini Dynamic Island (Dinamik Ada) adını verdiği yeni bir alanla doldurdu. Bir tema geliştiricisi ise iPhone 14 Pro'ların Dynamic Island'ını Android bir telefona ekledi. Bu, bildiğimiz kadarıyla Apple'ın Dynamic Island özelliğinin bir Android cihaza getirildiği ilk örnek oldu. Fakat son örneği olacak gibi görünmüyor.
Android akıllı cihazlar kullanıcılarını yakından ilgilendiren 35 kötü amaçlı uygulama tespit edildi. Söz konusu uygulamaların 2 milyondan fazla kez indirildiği belirtildi. Android akıllı telefonunuzda veya tabletinizde bu uygulamalardan herhangi biri varsa, bunları hemen silmelisiniz.
Siber saldırganlar telefonlarımızı hedef almayı sürdürürken, yeni bir haberde Google Play Store'da milyonlarca kez indirilmiş 35 kötü amaçlı uygulamanın keşfedildiği belirtildi. Android akıllı telefon kullanıcıları, kötü amaçlı uygulamaları karşı uyarıldı. Bu uygulamaları telefonunuza yüklememeniz, yüklediyseniz de hemen silmelisiniz. İşte hemen telefonunuzdan silmeniz gereken bu 35 Android uygulamasının isimleri!