HABER

Ankara İcra Dairesi: MHP'de kurultay toplanamaz

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

Ankara İcra Dairesi'nden yeni karar geldi: Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyadi tedbir kararı geçerlidir, kurultay toplanamaz.

Ankara 25. İcra Dairesi, MHP Olağanüstü Kurultayı ile ilgili olarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin ihtiyati tedbir kararının geçerli olduğunu bildirdi ve kongrenin yapılamayacağını açıkladı.

GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR...

Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün MHP'de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti.

Ancak bu karardan 15 dakika sonra Tosya ve Gemerek mahkemelerinden yeni bir karar daha geldi. Tosya ve Gemerek mahkemeleri de bu kararı kaldırdı. Muhalifler, MHP kongresinin 15 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı. Genel Merkezde bir basın toplantısı yapan MHP'nin avukatı Yücel Bulut, Ankara 2. İcra Dairesi hakimi Burhan Yas'ın kurultayla ilgili verdiği karara sert tepki gösterdi. ''Hukuken bu kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir'' dedi.

Akşam saatlerinde Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nden ise yeni bir karar geldi: Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyadi tedbir kararı geçerlidir, kurultay toplanamaz.

Meral Akşener: "Kurultay yapılacak"

Meral Akşener de Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, "Olağanüstü Kongremiz, Ankara Anadolu Otel Esenboğa kongre salonunda 15 Mayıs 2016 günü saat 10.00'da yapılacaktır" dedi.

SİNAN OĞAN: ENGEL KALKTI

Sinan Oğan'ın yaptığı açıklama şöyle: "Aday olan arkadaşlarla bir araya geldiğimizde hukuk içinde mücadelemizi sürdürmeye karar vermiştik.

Müracaatlarımızdan müspet netice aldığımızı görüyoruz. Pazar günü kurultayımızın yapılmasının önündeki tüm engeller kalkmış durumdadır. İnşallah kurultayımızı yapacağız. Normalde 12 Aslihe hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar ile kurultayın yapılması lazım. Ancak MHP Genel Merkezi bazı ilçelerde delegelerle kurultayı yaptırmama yoluna girmişti. Biz Tosya’yı daha önce müracaat ederek kaldırmıştık. Bugün de Gemerek’in kararı kaldırıldı.Yargıtay süreci mutlaka beklenilmesi gereken bir süreç değildir. İki mahkeme de yetkisiz oldukları halde karar vermişti. Bugün adalet yerini buldu.

'DELEGELERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM'

Biz bütün hazırlıkları yapmıştık, otelleri ayarlamıştık, yazışmaları yapmıştık. Bütün işlemlerimizi, çağrı heyeti olarak yapmıştık. Bizim bu aşamada hukuki ya da siyasi bir engel bulunmamaktadır. Bütün delegelerimize çağrıda bulunuyorum. Pazar günüAnkara’da kurultayımız var, düğünümüz var. Herkesi davet ediyorum. Yargıtay kararı neden lazımdı? Çünkü Gemerek Mahkemesi’nin kararına dayanarak genel merkez ne kadar kolluk kuvvetine başvurarak kurultayı yaptırmamaya çalışıyordu. Biz de Ülkücülerle kolluk kuvvetleri karşı karşıya gelmesin diye Yargıtay’ı bekliyordu. Hukuksuz olmasına rağmen Gemerek Mahkemesi’nin verdiği kararı Ankara’da uygulatmaya çalışmalarından kaynaklanıyor. O karar da bugün İcra Mahkemesi tarafından kaldırılmış oldu. Dolayısıyla herhangi bir engel söz konusu değil."

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Şuanki hukuk çerçevesi kurultayın yapılması önünde bir engel olmadığını gösteriyor. Yargıtay henüz kararını vermedi ama bu kararın icrası için Yargıtay'ın kararı onaylaması gerekmiyor zaten. Onaylarsa iyi olur, tabi ama daha önce bu konuda örnek olay var; Saadet Partisi olayı var. Ankara'da hukukçuların olduğu belli oldu.

Sorulması gereken soru şudur: Bir demokratik ülkede siyasi parti, MHP kendi tüzüğüne göre yeterli sayıda üst kurul delegesinin talep etmiş olmasına rağmen neden kendi tüzüğünü uygulamamaktadır?

ADAYLAR ARKA ARKAYA ÇIKTI

MHP'de 21 Kasım 2015'te Sinan Oğan, 28 Kasım 2015'te Koray Aydın ve 30 Kasım'da da Meral Akşener genel başkanlığa aday olduğunu açıklamış ve tüzük değişikliği kongresi yapabilmek için delegelerden imza toplamaya başlamıştı.

En Çok Aranan Haberler