Ankara Metrosu Başmüdürü Rahmi Akdoğan, metroda 200 güvenlik, 550 personel ve 5 adet K-9 köpeğiyle hem güvenliği hem de modern hizmeti Başkentlilere sunmak için kesintisiz çalıştıklarını kaydetti. Akdoğan, tüm personelin çeşitli sınav ve eğitimlerden geçirildiğini belirterek, "Her an her türlü sorunda personelimiz hazır bekliyor. Burada hareket hiç bitmiyor." dedi.
Ankara’da hergün yüz binlerce Başkentliyi taşıyan ve Başkentin vazgeçilmez toplu taşıma aracı olan Metro ve Ankaray’da yüzlerce çalışan, gündüzleri raylar üzerinde hızlı ve güvenli seyahati sağlarken, akşam da trenlerin ve rayların bakımını, onarımını ve temizliğini yapıyor.
Ankara Metrosu ve Ankaray farklı merkezlerden yönetiliyor. Macunköy İstasyonu’nun yanındaki depolama, bakım-onarım, temizlik ve güvenliğin sağlandığı teknoloji üssünde, trenlerin hareketi, kameraların kontrolü, güvenlik personelinin koordinasyonu, anonslar, bakım ve temizliğe kadar pek çok konu yönlendiriliyor. 6’lık dizilerden toplam 18 adet trenin Başkentlilere hizmet verdiğini ve bu trenlerin de her hareketinin izlendiğini kaydeden Ankara Metrosu Başmüdürü Rahmi Akdoğan, "Sekiz bakım, sekiz depolama ve üç geçiş/temizlik hattı bulunan depomuzu daha da büyütmek için çalışmalarımız sürüyor. Depoda ayrıca kontrol merkezi, bakım temizlik ve genel bakım tesisleri, Ankara Metrosu idari bürolarının yer aldığı İşletme ve Bakım Merkezi binası bulunuyor." ifadelerini kullandı.
Güvelik ve kamera merkezinin 3 temel görevi bulunduğunu, bunlardan ilkinin tren hareketleri olduğunu anlatan Akdoğan, şöyle devam etti: "Tren hareketleri, tam otomatik bir sisteme sahip. Trenlerin istasyon aralarındaki hareketlerinin yanı sıra depo bölgesindeki hareketleri de buradan kontrol ediliyor. Depoda da trenlerin iç, dış temizlikleri ve rutin bakımları ile yolculuk sırasında meydana gelen arızaları gideriliyor."
SCADA sistemi ile sisteme gerekli güç dağıtımını ve yaklaşık 5 bin noktadan bilgi alışverişini yaparak, kontrolün sağlanması olarak açıklayan Akdoğan, "Yürüyen merdivenlerin, asansörlerin çalışması, yangın dolapları, personel haricinde girilmesi yasak olan bölgelerin kapılarının durum bilgisi, yangın söndürme sistemiyle ilgili bilgiler, tünel ve istasyon fanlarının çalıştırılması veya durdurulması gibi verilerin hepsini bu sistemden elde edebiliyoruz." ifadelerini kullandı. Ayrıca istasyonlarda bulunan 259 adet güvenlik kamerasıyla da önemli alanların kontrolünün ve personel arasındaki koordinasyonun da yine bu merkezden sağlandığını ifade eden Akdoğan, "Dış müdahale birimleri olarak adlandırılan ambulans, polis, zabıta ve itfaiye isteği gibi acil durumlarda da koordinasyon da buradan sağlanıyor." diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz