Hamilelik döneminde kırmızı et tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu; etin hazırlanma ve pişirilme koşullarıdır. Anne adayları etleri yemeden önce buzdolabında en az 24 saat dinlendirmelidir. Pişirirken de etin yanmamasına ve üzerinde kahverengi tabaka oluşmamasına dikkat edilmelidir. Ama az pişmiş de olmaması gerekiyor.
Bu sefer etin içindeki bazı mikroplar anne adayını hatta bebeği olumsuz etkiler. Etin bileşiminde bulunan yüksek miktardaki demirden iyi bir şekilde yararlanabilmek ve demir emilimini artırmak için yanında C vitamininden zengin sebze, meyve ve salata tüketilmelidir.
Sıcak dönemlerde anne adaylarını bekleyen en büyük tehlikelerden biri de vücudun susuz kalmasıdır. Özellikle hamileliğin son aylarında vücudun susuz kalması, kasılmaları arttırarak rahimin zamanından önce açılmasını ve erken doğumu tetikleyebilir.
Bu dönemde su kaybına bağlı erken doğumların daha fazla olduğu göz önünde bulundurarak anne adaylarının günlük 2.5 -3 litre su tüketimine özen göstermeleri gerekir. Bunun yanı sıra susuz kalınmasıyla yaşanan elektrolit kayıpları bulantılara da neden olur. Su ihtiyacının karşılanması bulantı hissinin giderilmesini sağlar.
Hamileliğin başından sonuna kadar önemli olan beslenme düzeni tatilde de ihmal edilmemelidir. Bol meyve sebze tüketilirken tuz, şeker ve yağdan uzak durulmalıdır. Gazlı içecekler ile çay ve kahve yerine; süt, kefir ve ayran tercih edilebilir.