İSTANBUL (İHA) - Acıbadem Hastanesi Kadıköy Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gamze Şarbat, sık sık orta kulak iltihabı olan çocukların, doktor onayı olmadan havuza sokulmaması gerektiğini söyledi.
Dr. Gamze Şarbat, Acıbadem Sağlık Grubu tarafından hazırlanan 'Yaz Aylarında Sağlıklı Tatil Rehberi'nin "Çocuk ve Yüzme" bölümünde yer alan yazısında, ebeveynleri, sık sık orta kulak iltihabı olan çocuklarını, doktor onayı olmadan havuza sokmamaları konusunda uyardı. Sudan korkan çocuğun suya girmesi için zorlanmaması gerektiğini ifade eden Dr. Şarbat, "Bir bebek, kafasını mükemmel düzeyde dik tutma kabiliyetine erişene kadar (4 ay civarı), deniz veya havuza sokulmamalıdır. Suyun sıcaklığı 29-30 derece arasında, hava sıcaklığı ise bunun 2-3 derece üstünde olmalıdır. Suda kalma süresi ise 30 dakikalık seanslar halinde olmalıdır. Suyun kenarından birkaç saniye bile ayrılmayın, boğulmak için bu süre yeterlidir" dedi.
Can simitleri, kolluklar, deniz yatakları veya diğer yüzücü cihazların sahte bir güvenlik duygusuna sebep olduğunu belirten Dr. Gamze Şarbat, "Ancak, çocuğun simitten veya yataktan kayması anlık bir olaydır. Bebekler ve çocuklara suyun etrafında can yeleği giydirilmeli. Ancak bu önlemlerin kesintisiz bir gözetimin yerini tutmayacağı unutulmamalıdır" ifadelerine yer verdi.