HABER

Anneden oğluna 'ikinci hayat'

Doğuştan iki kolunun içe dönük olması nedeniyle 9 ameliyat geçiren 6 yaşındaki Boran Gündoğdu'ya, kemik iliği hastalığı MDS teşhisi konuldu.

Anneden oğluna 'ikinci hayat'

Minik Boran'ın hayatta kalması için gereken ilik ise annesi Özge Gündoğdu'dan nakledildi.

Antalya'da yaşayan Süleyman-Özge Gündoğdu çiftinin ilk çocukları Boran, iki kolu da içe dönük doğdu.

Normal bebekten kısa olan kollarını açamayan minik Boran, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Serdar Tüzüner tarafından 3 yılda 9 kez ameliyat edildi. Boran'ın içe dönük kolları, operasyonların ardından açıldı.

Hayatının ilk yıllarını hastanede geçiren Boran Gündoğdu'nun kollarının uzatılması için yapılacak kemik naklinin ise çocuğun büyümesinin ardından gerçekleştirilmesine karar verildi.

ACİL İLİK NAKLİ OLMASI GEREKİYORDU

Hastane günlerinin bitmesiyle sevinen Gündoğdu çiftinin mutluluğu, minik Boran'ın bir gün burnundan kan gelmesiyle yarım kaldı. Acil servise kaldırılan Boran'ın burada yapılan tahlilleri sonrasında, ailenin acilen çocuk hematolojisi bölümüne başvurması gerektiği bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi ile özel bir hastanede tahlilleri yapılan ve kan değerleri sürekli düşük olan minik Boran'a, nadir görülen kemik iliği hastalığı MDS teşhisi konuldu.

Doktorlar, bir süre ilaç tedavisi ve kemoterapi uygulanan Boran'ın kan değerlerinin takviyelere rağmen sürekli düşmesi nedeniyle aileye, çocuğun yaşaması için acil ilik nakli olması gerektiğini bildirdi.

ANNESİNİN İLİĞİ İKİNCİ KEZ HAYAT VERDİ

Yurtiçi ve dışında yapılan kemik iliği taramalarında Boran'a uygun ilik bulunamadı. Doktorlar, aileden yapılan testlerde yarı uyumlu olduğu belirlenen anne Özge Gündoğdu'nun iliğini nakletmeye karar verdi. Prof. Dr. Akif Yeşilipek tarafından gerçekleştirilen naklin ardından kan değerleri hızla normale dönen Boran, bir süre sonra sağlığına kavuştu.

"KREŞLER, KOLUNUN GÖRÜNTÜSÜ NEDENİYLE OĞLUMU KABUL ETMEDİ"

Zor günler geçirdiğini, oğluyla günlerce hastanelerde kaldıklarını ifade eden Gündoğdu, "Oğlum topluma girsin, kendisini eksik görmesin diye çaba gösterdim. Kolunun diğer çocuklar gibi görünmesi için çabaladım. Oğlumu, kolunun görüntüsü nedeniyle birçok kreş, 'Diğer çocuklar kötü etkilenebilir' diye kabul etmedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye ulaştım ve onun yardımları sayesinde bir kreşe oğlumu gönderebildim. Tek istediğim diğer çocuklarla iletişim kurmasıydı" dedi.

AA

En Çok Aranan Haberler