\*Anne Doğan, "Yaşaması mucize denen Ayşenur´u masal okuyarak sağlığına kavuşturup gerçek mucizeyi yaşayacağız" dedi.
Ayşenur´un doktoru Doç.Dr. Cem Açıkbaş ise "Annesinin her gün masal okuması, anne ve kız arasında mucizevi bir bağ oluşmasına neden oluyor" dedi.
Kuzeyyaka Mahallesi´nde oturan Doğan ailesinin içerisinde bulunduğu otomobil, 5 Ekim 2008´de Burdur-Çeltikçi karayolunda kaza geçirdi. Yoldaki mıcır nedeniyle baba Hasan Doğan´ın kontrolünden çıkan otomobil 4 takla atarken, camdan fırlayıp 20 metre uzağa düşen Ayşenur Doğan ağır yaralandı. Kazada Hasan Doğan ile Kezban Doğan da çeşitli yerlerinden yaralandı. Geçirdiği beyin travması sonucu bitkisel hayata giren Ayşenur Doğan, çeşitli tarihlerde Burdur Devlet Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´nde 6 kez ameliyat oldu.
Doktorların Ayşenur´un yaşamasının mucize olduğunu söylediğini belirten anne Kezban Doğan, "Tam altı aydan bu yana evde tedavi edilerek yaşam savaşı veren Ayşenur´a sürekli masal okuyorum. Doktorlarımız, okuduğum masalların Ayşenur ile sürekli ses iletişimine girmeme neden olduğunu ve onu yaşattığını söylüyor. Ben yaşadıkça kızım da yaşayacak, çünkü ona sürekli masal ve öyküler okuyup yaşama tutunmasını sağlayacağım. Yaşaması mucize denen kızımı masal okuyarak sağlığına kavuşturup gerçek mucizeyi yaşayacağız" diye konuştu.
**´İNANIYORUM BİLİNCİ AÇILACAK´**
Ailece manevi ve maddi büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Kezban Doğan, şöyle dedi: "Fakat tüm bu zorluklara karşın mücadeleden vazgeçmeyip hayata tutunmayı başardık. Şimdi ise tek isteğimiz 1 yıldan beri bitkisel yaşam sürdüren Ayşenur´un eski günlerine dönmesi. Ben inanıyorum, Ayşenur´un bilinci açılacak ve okuduğum masalları bilinçli bir şekilde dinleyecek. Ayşenur´un doktorları, ´İnanmak başarmanın yolunu açar, sen inandığın yolda ilerle. Ayşenur ışığa duyarlı, sürekli takibimizde´ diyor. Ben de kızımı biberonla besleyip masal okuyarak yaşatacağım."
**ANNE-KIZ ARASINDA MUCİZEVİ BAĞ**
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Cem Açıkbaş, hastanın uzun süre takibini yaptıklarını ve halen takibin sürdüğünü belirterek, "Ayşenur´a mucize diyebiliriz. Çünkü o hastanemize geldiğinde kafatasının yarısı yoktu ve beyin tamamen dışarıdaydı. Zaten geçirdiği ameliyatların hepsi beyine ve kafatasına yönelikti. Bitkisel hayatı sürüyor. Ancak annenin burada gösterdiği azim ve sabır, bu çocuğu bu seviyede tutuyor. Aksi halde enfeksiyon ve dış etkenler hayatiyetin son bulmasına neden olabilirdi" diye konuştu. Annesinin bitkisel hayattaki yavrusuna her gün masal okuduğunu belirten Doç.Dr. Açıkbaş, şunları söyledi: "Bu anne ve kızı arasında mucizevi bir bağ oluşmasına neden oluyor. Ayşenur o sesi duyuyor, ben inanıyorum. Ayşenur ışığa da duyarlılık gösteriyor. Mucize dediğimiz şey işte böyle bir şey. Gelişmiş ülkelerin, tıpta en üst seviyedeki ülkelerin dahi başaramadığını, burada insanlar bitkisel yaşamını sürdüren yavruları ile canları ile kuruyor ve onu hayatta tutmayı başarıyor. Biz hastayı periyodik olarak takip ediyoruz, ancak en önemli bağ onların aralarında kurdukları bağ."