Antalya’da, Rixos Premium Belek Otel’in ev sahipliğinde düzenlenen 2. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali’nde Adıyaman rüzgarları esti.
Serik İlçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'ndeki Rixos Premium Otel'de konaklayan turistlere, Türkiye'nin farklı kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen 2. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali sona erdi. İki gün süren festivalde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun el sanatları, müziği, halk oyunları ve yemeklerinin yanı sıra sıra gecesi düzenlendi.
Festivalde Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Adıyaman Yöresel Ürünler ve Turistik Eşya tanıtım standı açıldı. Stantta, Adıyaman’a özgü pestil, sucuk, üzüm ürünleri, melengiç kahvesi, bal hediyelik eşyalar sergilendi. Ayrıca, kentin simgesi Nemrut Dağı Ören Yeri, Cendere Köprüsü, Perre antik kenti ve çeşitli heykellerin maketleri ilgi gördü. Otelin aşçıları tarafından hazırlanan yöresel yemekler de tatilciler tarafından beğenildi.
Adıyaman Harfane Grubu’nun seslendirdiği hareketli türkülerle yerinde duramayan tatilciler, kendilerini piste attı. Sahnede el emeği göz nuru dökülerek hazırlanan çiğ köfteden de tatilcilere ikram edildi. Harfane Grubu’nun müziği eşliğinde gurbetçi Münür -Fatma Altan çiftinin, Lina ve Ranya isimli çocukları için doğum günü pastası kesildi. Sahneye çıkan 3 yaşındaki İranlı Berran Ghajari’nin dansı da ilgiyle izlendi.
Festival hakkında açıklama yapan Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, kentin tanıtımı adına bu tür organizasyonlara katılmanın önemine dikkati çekti. Adıyaman’ın yöresel ürünlerinin turistik bir merkezde tanıtımının önemli olduğunu ifade eden Korkut, şöyle konuştu: “İki gün boyunca Adıyaman’ı her yönüyle tanıttık. Harfane Grubumuzda güzel bir müzik ziyafeti verdi. Yöresel oyunlarımız sergilendi. Kentin tanıtımı adına yapılan bu etkinlikte yer almak çok anlamlıydı. Hassas bir bölgede olduğumuz için bölge ve kentin tanıtımında zaman zaman zorluk çekiyoruz. Antalya’da, yerli ve yabancı turistlere şehrimizin güzelliklerini tanıtma fırsatını yakaladık.”
Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, kültür turizminde önemli bir merkez olan Adıyaman’ı tanıtmak amacıyla festivale katıldıklarını söyledi. Adıyaman’ı anlatan tarihi simgelerin figürlerini festivale taşıdıklarını kaydeden Ekinci, şöyle konuştu: “Adıyaman, bereketli topraklar üzerine kurulmuştur. Toprağa taş ekseniz yine taş toplarsınız. Mevsimsel olarak bugün üzüm, pestil, sarma sucuk, üzüme dayalı ürünler standımızda bolca yer aldı. Doğal ürünlerle burada olmaya çalıştık.”
Rus pazarının kendileri için keşfedilmemiş bir pazar olduğunun altını çizen Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir nebzede olsa, o kitlenin ilgisini çektiğimizi düşünüyoruz. Rusya’da yılda 6-7 milyon kültür turisti olduğunu biliyoruz. Bunların bir kısmını Adıyaman’a çekebilirsek şehrimiz için çok anlamlı olur.”
Festival sonunda, Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, desteklerinden dolayı Rixos Premium Otel Genel Müdür Yardımcısı Galip Topal’a plaket, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ise Cendere Köprüsü’nün maketini takdim etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz