YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da telefon ve internet bankacılığı dolandırıcılığı

Alanya ilçesinde emekli bir kişi bankadaki parasının farklı hesaplara gönderilerek dolandırıldığını öne sürdü

Antalya'nın Alanya ilçesinde emekli bir kişi, bankadaki parasının farklı hesaplara gönderilerek dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Emekli işçi 63 yaşındaki Ömer Seçkin, kendisini banka çalışanı olarak tanıtan bir kişinin, hesabındaki parasını farklı hesaplara göndererek dolandırdığı iddiasıyla polise başvurdu.

Kendisini telefonla arayan kişinin, bankadaki hesaplarını bildiğini ve bundan dolayı güvenini kazandığını belirten Seçkin, 96 bin lirasının başka hesaplara çıkarıldığını bildirdi.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi'ne gelerek yetkililerden yardım isteyen Seçkin, gazetecilere yaptığı açıklamada,"Tanımadığım bir kişi beni telefonla arayarak vadeli ve vadesiz hesabımdaki paranın miktarını söyledi. Ben de güvendim. İnternetten onay verince hesabımdan para çekilmiş. Dolandırıldığımı anladıktan sonra bankayı aradım, emniyete giderek şikayette bulundum." diye konuştu.

THD Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan ise bu tür olayların artık yaşanmaması temennisinde bulunarak, vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi.

Bunun her vatandaşın başına gelebileceğini anlatan Şencan, "Vatandaşımızdan bilgilerini alarak parayı çekmişler, hemen akabinde adına kredi çekmişler. Bankanın uyarması lazımdı böyle bir durumda. Bu vatandaşımız biraz daha dikkat edebilirdi. Özellikle internet alışverişlerinde, para transferlerinde daha dikkatli olsunlar." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler