İki haftadır AÖF sonuçlarını bekleyen öğrencilere müjdeli haber geldi. 14-15 Ocak tarihlerinde yapılan ,AÖF final sınav sonucu Anadolu Üniversitesi'nin sinavsonuc.anadolu.edu.tr adresinden sorgulanabilecek. AÖF sınav sonucu sorgulama ekranı ve AÖF ile ilgili son dakika bilgiler haberimizde.
AÖF SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
AÖF SINAV SONUCU - AÖF NOT SİSTEMİ NASIL?
Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.
AÇIK UÇLU SORULAR
Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır” dedi.
Prof. Dr. Gündoğan, uygulamanın içeriğiyle ilgili detaylı bilgi vererek, şöyle devam etti: “Öğrencilerimizin kendi cümleleriyle bilgilerini ifade etmelerine olanak sağlayacak bu sorular, 4 yanlış 1 doğru uygulaması kapsamında yer almayacak. Kısa cevaplı sorular cevabı yalnızca bir ya da iki kelimeden oluşan sorular olacaktır. Bir romanın yazarının ya da bir anlaşmanın tarihinin yoklandığı sorular kısa cevaplı sorulara örnek olarak verilebilir. Kısa cevaplı soruların her birinin puan değeri birçoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır.
AÖF SINAVLARI YENİ SİSTEM
AÖF yeni ders sistemine göre; 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?
AÖF sınavlarında 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceği sisteme geçildiği için umutsuz olan bazı öğrenciler ise AÖF sonuçları açıklanmadan itiraz yolunu araştırmaya başladı. Öğrenciler, sınavın uygulaması, sorular ve sonuçlarla ilgili inceleme ve yeniden düzenleme talebiyle itirazda bulunabilecekler. Peki, AÖF sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılılr?
İtiraz, “Kılavuz”veya “Protokol”de belirtilen usule uygun olarak ve belirlenen süreler içinde yapılması halinde kurum tarafından dikkate alınacak. Usule uygun olmayan veya belirlenen süreler dışında yapılan itirazlar dikkate alınmayacak. Sınava girmeyen, sınava alınmayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların itirazları ise dikkate alınmayacak.AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine AÖF itiraz dilekçesi yazarak veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine dilekçeyi mail atarak itirazlarını tamamlayabilecekSınav itiraz dilekçesinde Ad, soyad, TC kimlik numarası, cep telefonu gibi bilgiler aktarılacak. Anadolu Üniversite tarafından konuyla ilgili geri dönüş yapılacaktır.