AÖF ikinci üniversite kayıtları sona erdi. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) resmi internet sayfası üzerinden AÖF ikinci üniversite kayıt tarihini 31 Ağustos – 9 Eylül arası olarak belirlemişti. AÖF ikinci üniversite kayıtları için yapılan işlem yoğunluğundan ve öğrencilerin yoğun talebinden dolayı ikinci üniversite kayıtları son günü 21 Eylül tarihine kadar uzatılmıştı. Mazeretli AÖF ikinci üniversite kayıtları da 21 Eylül Çarşamba günü olarak belirlenmişti. 21 Eylül Çarşamba 2016 AÖF ikinci üniversite kayıtları bitti.
İkinci üniversite okumak isteyen ve kayıt olamayan tüm öğrenciler artık şanslarını gelecek senelerde deneyebilirler. AÖF ikinci üniversite şansını sınavsız olarak değerlendirmek mümkün.
İkinci Üniversite Başvurmak İçin Gerekenler
●Önlisans programından mezun olmak veya halen okuyor olmak. Mezun oldular ise aynı alan tercihi yapmadan AÖF sistemin içerisinde yer alan herhangi bir önlisans programına ikinci üniversite olarak kayıt yaptırabilirler.
●Herhangi bir örgün veya yükseköğretim kurumundan kaydınız silindiyse veya bu programlarda kaydınız yoksa ikinci üniversiteye başvuramazsınız.
●Öğrencilerin başvurmaları için Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi haricinde hiçbir açık veya uzaktan eğitime kaydı olmaması gerekir.
●K.K.T.C.’ de eğitim ve öğretim gören tüm öğrencilerin de AÖF ikinci üniversite kayıtlarına katılması mümkündür.
●Yurtdışında halen devam eden bir programa kaydı olan öğrenciler ikinci üniversite başvurusu yapamazlar.
Bunlar başvurmak için gereken koşullardan bazıları bütün koşulları görmek için AÖF resmi internet sayfasını inceleyebilirsiniz. Bu ve internet sayfasında yazan diğer koşulları kabul eden öğrenciler örgün ve açıköğretim programları arasında ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramazlar.
Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi önlisans programları toplam 31 adet. Lisans programları ise 15 adet. Öğrencilerin bu programlardan herhangi birisini seçerek ikinci üniversite hayallerini gerçekleştirmek oldukça basit bir yol. Lisans ve önlisans programları üzerinden yıldız işareti ile bazı uyarı parametreleri bulunmaktadır. Zorunlu staj uygulaması olan bölümler, klavye uygulaması olan programlar ve isteğe bağlı stajı olan programlar ayrı ayrı sınıflandırılmıştır.
Şu an mevcut olarak bir üniversitede eğitim görüyor olabilirsiniz. Bunun dışında sınavsız olarak ikinci bir üniversite okuma şansı elinizde bulunuyor. Kariyerinizde yükselmek için mükemmel bir fırsat. İkinci üniversite ile hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Gelişmiş alt yapısı sayesinde ikinci üniversite okurken okuduğunuz normal üniversiteyle aynı koşullarda olabilirsiniz. eKampüs sistemi, eKitap (PDF), sesli kitap, etkileşimli eKitap, ünite etkinlikleri (Tartışma Topluluğu), alıştırmalar (Çevrimiçi), etkileşimli ders, ünite anlatım videosu, 1 soru 1 cevap, ünite özeti (PDF) ve sesli özet, yaprak test (PDF), eSeminer, deneme sınavları (Çevrimiçi ve PDF), çıkmış sınav soruları (PDF) gibi dijital ortamda sağlanan eğitim programları sayesinde çok rahat bir şekilde internet üzerinden ikinci üniversitenizi okuyabilirsiniz. Verilen hizmetler ile derslerden geri kalmadan sıkı bir şekilde çalışmanız da mümkün.
AÖF ikinci üniversite kayıtlarını düzenli olarak takip edip, hayallerinizi gerçekleştirmek sizin elinizde!