YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ar-ge Hibe, Destek Ve Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı

Samsun’da, “Girişimcilere Sağlanan Ar-Ge; Hibe, Destek ve Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.Bilim ve Sanayi ve Teknoloji...

Ar-ge Hibe, Destek Ve Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı

Samsun’da, “Girişimcilere Sağlanan Ar-Ge; Hibe, Destek ve Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde, Samsun Valiliği öncülüğünde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) katkıları ve Samsun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü organizasyonu ile, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen “Girişimcilere Sağlanan Ar-Ge; Hibe, Destek ve Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı”, OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Şahin, MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, müdürler, dekanlar, girişimci iş adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan, Samsun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, “Girişimcilerimiz finans ve pazarlama gibi konularda sorun yaşamaktadırlar. Bu konuda eğitimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu açıdan bu eğitim toplantısı büyük önem arz etmektedir” dedi.

Üretimin en önemli kaynağının girişimciler olduğuna dikkat çeken, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Şahin, “Türkiye’nin en büyük kaynağı girişimcidir. Türkiye’nin ekonomideki en büyük payını girişimciler oluşturmaktadır. Gelişen teknolojilerle birlikte bu gün Türkiye neredeyse tüm dünyaya mal satar hale geldi. Bugün Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek gibi bir hedefi var. Bunu gerçekleştirebilmesi için girişimciye ihtiyacı var” diye konuştu.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

İş dünyasındaki terimlerin yapılan projelerle artık alışıla geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Ben sağlıkla ilgilenmeme rağmen 2003 sonundan itibaren hibe, teşvik gibi terimlerle ilintili olmaya başladım. Hepimizin maksadı farklı fakat ulaştığımız yol aynı. Üreticiler bu ülkenin çok üretmesini daha çok ihracat yapmasını ve böylelikle de daha zenginleşmesini istiyorlar ki; devlet de bu yönde teşvikler yapılıyor. Biz üniversite olarak bu noktada üzerimize düşeni yapmayı hedefliyoruz. Niçin bu noktalarda duruyor ve bilgilendirmeler yapıyoruz? İş adamlarımız daha ucuz ürünler üretmek ve rekabeti artırmak istiyor. İş dünyasında düz çizgide gidiyorsanız bu gerileme olarak nitelendiriliyor” şeklinde konuştu.

Toplantıda bulunan öğrencilere seslenen Akan, “Çoğunuz bu okulu bitireceksiniz. İş arayacaksınız. Özel sektörde, kamu sektöründe iş bularak ya da kendi işinizi kendiniz kurarak. Nerede iş bulursanız bulun, girişimcilik sizin kariyerinizde büyük sıçramalara neden olacaktır. Sadece kendi işini kurmak değildir girişimcilik. Bir iş yapmamız için onu projelendirmemiz lazım. Samsun’da çok iyi bir iş birliği ortamı var. Birçok etkinlikte valiliğinden özel sektörüne, ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde davranıyoruz. Bu çok güzel bir şey. Gayret var, heves var, istek var. Artık bunları gerçekleştirecek bireylere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Girişimcilere verilen teşviklerin önemine dikkat çeken Vali Hüseyin Aksoy şunları söyledi: “Bugün üniversitemizde devletin ilgili kurumları tarafından teşviklerin neler olduğu, bunları nerelerde kullanıldığı yönündeki bir toplantı gerçekleştiriliyor. Bu toplantı devletin değişen ekonomik yaklaşımı açısından çok önemlidir. Son yıllarda artık bütün dünyada da olduğu gibi devlet ekonomide direk bulunmuyor ve üretim kurumlarını özel sektöre devrediyor. Bu, devletin ekonomiden tamamen ayrılacağı anlamına gelmiyor. Devlet olumlu anlamda ekonomiye müdahale edebiliyor. Bu ise teşvikler, hibeler olarak karşımıza çıkıyor. İhracatı ve üretimi artırmaya yönelik teşvikler var. Sadece bunlarla da sınırlı değil. Devletin diğer kurumlarında da birebir aynı olmasa da, benzer şekilde teşvikler var. Girişimcilerimiz her yıl kendilerini geliştiriyor, yeni bir takım projelerle ulusal sonra uluslararası alanda rekabet etmek istiyor. Girdileri düşürerek uluslararası rekabet yapabilmek için teşviklere ihtiyaç var ve devlet de bunun farkında olduğu için bu teşvikleri veriyor. Bu teşviklerin kime, nasıl verildiği konusu da önem arz etmektedir. Genç arkadaşlarımızın kendilerini yönlendirecekleri alanda ne gibi teşviklerin olduğunu şimdiden öğrenmeleri açısından onlar için bu toplantı büyük avantaj. Temel amaç; Samsun’u kültürel ve sanayi alanlarında daha yüksek sıralara yükseltmek. Üniversite sanayi işbirliği çok önemsediğimiz bir konu. Umuyorum ki bu toplantıdan sonra yapılan başvuruların sayısı artar. Ve Samsun bu hibeden en fazlasını alabilir.”

Protokol Konuşmalarının ardından eğitim toplantısına geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler