YURTHABER

Trabzon
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Araklı'da Yapılması Planlanan Çöp Depolamatesisine Tepki

Trabzon'da, ilçelerine katı atık tesisi yapılmasını istemeyen grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Trabzon'da, ilçelerine katı atık tesisi yapılmasını istemeyen grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Araklı ilçesinin Turup mevkisinde yapılması planlanan katı atık tesisini protesto etmek amacıyla aralarında muhtarların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, tesisin ihalesinin yapıldığı Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği binasının bulunduğu Gülbaharhatun Mahallesi İnönü Caddesi'nde toplandı.

Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan gruptakiler, Turup'a çöp tesisi istemediklerini, dolayısıyla ihalenin de yapılmaması gerektiğini belirten sloganlar attılar. Bir ara caddeyi trafiğe kapatan gruptakilere polis uyarıda bulundu. Eylemlerini cadde üzerinde yaklaşık 5 dakika sürdüren gruba, uyarılara rağmen dağılmayınca polis ekipleri müdahale etti. Bu sırada yaşanan arbede, kısa süreli kavgaya dönüştü. Polisin müdahalesiyle yol yeniden trafiğe açıldı.

Daha sonra Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği binasına girmeye çalışan gruba, polis engel oldu. Trabzon Valiliği önüne giderek, burada bir süre oturma eylemi yapan gruptakiler, 4 Haziran'da Trabzon Valiliğinden yetkililerle görüşme sözü almalarının ardından dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler