YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arbel Makarna festivallerin damak tadı oldu

Festival etkinliklerinde Arbel Makarnaları davetlilerin damak tadı oldı.

Arbel Makarna festivallerin damak tadı oldu

Festival etkinliklerinde Arbel Makarnaları davetlilerin damak tadı oldı.

Davet edildiği festivalde Avrupa standartlarına uygun ağçı arabasında pişirilen 50 kilo kapasiteli yürüyen arabada davetliler ücretsiz makarna dağıtıldı Arbel Mersin ve ilçelerde düzenlenen değişik kültürel etkinliklerde 1500 kilo pişirilmiş makarna ikram edildi.

Arbel Makarnaları Yönetin kurulu üyesi Hasan Arslan Baba mesleğini 4 kardeşle devraldığını belirterek, Mahmut, Hüseyin, Hasan ve Ali adlı 4 kardeş tarafından kurulan Arbel Bakliyat, dünya çapında bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. Birleşmiş Milletler’in gıda tedarikçileri arasında da yer alan Arbel Bakliyat, Kanada’nın en büyük bakliyat şirketleri arasına girdi. Mersin’deki fabrikalarında günde bin ton mercimek işleme kapasitesine sahip tek şirket olan Arbel, son olarak 14 milyon euroya makarna fabrikası kurdu.

Mahmut, Hüseyin, Hasan ve Ali Arslan adlı dört kardeş tarafından kurulan ve şu anda günde bin ton mercimek işleme kapasitesine sahip tek şirket olan Arbel, yurtdışı pazarlardaki büyümesini sürdürüyor. Son olarak Mersin’e kurdukları 14 milyon euroluk makarna fabrikasının ardından Kuzey Amerika pazarına odaklanmış durumda.

KANADA’DA 4 TESİS Şu anda Türkiye’nin en fazla bakliyat ihracatı yapan şirketi olan Arbel’in Kanada’da da dört ayrı tesisi bulunuyor. Kanada’nın işlenmiş bakliyat ihracatının yüzde 45’i Arbel tesislerinde yapılıyor. Mersin'de günlük 4 bin metrik ton işleme kapasitesine sahip tesislerde kırmızı, yeşil mercimek, nohut, fasulye, bulgur, makarna, irmik, durum buğdayı ve unu üretimi ile bakliyat temizleme, kabuktan ayırma, eleme, kırma, elektronik renk ayrımı ve boylama işlemleri yapılıyor. ARBEL Bakliyat’ın dünyanın farklı yerlerinde temsilcilikleri ve tesisleri var. Bunlardan biri de Kırgızistan. Arbel’in Kırgızistan’da fasulye ticareti yapan en büyük firma olduğunu belirten Arslan, bu ülke ekonomisine yaptıkları katkılar nedeniyle de Kırgızistan Fahri Konsolosu olarak da görevlendirilmiş ve devlet nişanıyla ödüllendirilmiş.

Mersin’deki tesislerine geçen yıl makarna üretimini de ekleyen Arbel, günlük 300 bin ton makarna üretiyor ve bunun yüzde 70’ini ihraç ediyor.Göze Tarım Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bir Fettahoğlu Şirketler Grubu kuruluşudur ve faaliyetlerine 1993 yılında pirinç pazarlamasıyla başlamıştır. 1998 yılında Gebze Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde, kendisine ait, 12.000 m2 kapalı alana sahip yeni tesislerine taşınmıştır. Faaliyetlerini pirinç üretimi, bakliyat eleme, ayıklama ve paketleme alanlarında sürdürmektedir. Alman Buhler teknolojisinin kullanıldığı, bilgisayarlı üretim yapılan, tümüyle otomatik ve bu özellikleriyle alanında bir ilk olan bu yeni tesis 8.000.000 $ tutarında bir yatırımla kurulmuştur ve üretim kapasitesi 15 ton/saattir. Şirketin 2002 yılı sonu itibariyle ödenmiş sermayesi ise 3.000.000.000 TL.’dir. 2004 yılının ortalarına doğru ise Mersin’de Çilek mahallesinde, 60.000 m2 açık, 42.000 m2 kapalı alanda Mersin Tesisleri faaliyetlerine başlamıştır.

Çeltik üretimini ve pirinç pazarlamasının 21. yüzyılda ana işimiz olmaya devam edeceği inancındayız. Çeltik-Pirinç, Pazarlama, dağıtım üçgeninin ayaklarını sağlamlaştırmak amacıyla, Amerika’da çeltiği direk köylüden almamızı sağlayan özel kontratlarla aracıyı ortadan kaldırıp ithalat maliyetini minimize etmenin, satış ve dağıtımında direkt tüketiciye ulaşabilecek mega market zincirleri ile daha sıkı çalışmanın, hedefimize ulaşmakta büyük katkılar sağlayacağı inancındayız. Çeltik üretiminde fabrikalarımızda kullanılan hammaddenin %50 sini iç piyasadan; 30.000–40.000 ton, %50 sini ise dış piyasadan; 60.000–70.000 ton ithal ederek karşılamaktadır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler