HABER

Arı sokması nelere şifa oluyor?

Başımıza gelebilecek tatsız olaylardan biri de arı sokmasıdır.

Arı sokması nelere şifa oluyor?

Başımıza gelebilecek tatsız olaylardan biri de arı sokmasıdır. Arının bize yaklaşmasından bile korkarız. Arı bizi ya sokarsa diye korkup uzaklaştığız bile olmuştur. Peki hiç aklınıza gelir miydi? Arı sokmasının bir çok sağlık sorununa şifa olacağı? İşte arı sokmasının şifalarına dair ilginç araştırma.


Bilim adamları arı sokmasından kaynaklanan sıvı zehrin eklem iltihabını tedavi etmeye ve hatta önlemeye yardımcı olduğunu belirlediler.


Bilim adamları arı sokmasından The Telegraphta yer alan habere göre, Brezilyadaki Sao Paulo Üniversitesinde görevli araştırma ekibi arı zehrinin eklem iltihabına yol açan eklemlerdeki zararlı iltihabı kontrol edebildiğini tespit ettiler.kaynaklanan sıvı zehrin eklem iltihabını tedavi etmeye ve hatta önlemeye yardımcı olduğunu belirlediler.


Bu zehrin vücutta iltihabı düzenleyen doğal hormonları artıran moleküller içerdiği kaydedildi.


Uzmanlar, arı zehrinin eklem iltihabı ağrısına çare olabilecek yeni tedaviler geliştirmede kullanılabileceğine inanıyor.


Arı tedavisi, romatizma ve eklem iltihabı gibi sorunlar yaşayan hastalarda gözle görülür etki yapıyor.


Arı sokmasından kaynaklanan sıvı Zehir kan dolaşımını hızlandırıyor.


Eklem iltihablarından kaynaklanan ağrıları dindiriyor.


Ve eklem iltihablarını yok ediyor


Arı sokması tedavisinin belli başlı birkaç hastalık tedavisinde kullanıldığı da belirtiliyor.


O hastalıkların başında astım gelmektedir.


Diğer hastalıklardan biri de MS hastalığıdır. Avrupada bir çok hasta bu yöntemle tedavi ediliyor


Arının mucizevi eseri balın ise şifaları saymakla bitmiyor.


Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edildiğiğnde diş ağrısını kestiği tespit edildi.


Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler. İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.


İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.


Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar


Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları
kuvvetlenecektir.


Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir.Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlarGebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.


İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr. demlenmiş çay
içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat
içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün
düşmesine yardımcı olabilir.


Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.


Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğinden göstermiştir.


Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir


3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.Egzama,mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı


Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa
yenir.Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir


Bal ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık
harabiyetini önler.4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.


Araştırmayı yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir.


Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır.
Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.Düzenli uygulanırsa kilo verilir.Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.


Onlar bize kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi balı veriyor. Peki onları ne kadar tanıyorsunuz? İşte arılar hakkında bilmedikleriniz.


Bal arılarının, 450 gr bal üretebilmek için 2 milyon çiçeğe konmaları gerekiyor.


Bir kovan arı yarım kiloluk bal için 88 km kadar uçar.


Bir işçi arı hayatı boyunca 1/12 çay kaşığı bal yapabiliyor.


Bir bal arısı yaklaşık olarak saatte 24 km hızla uçabilir.


Bir arının dünyanın etrafında dolaşabilmesi için 2 yemek kaşığı bala ihtiyacı vardır.


Her bir bal peteğinin 6 yüzü vardır.


Bir bal arısının 4 kanatı vardır.


Bir bal arısı bir seferlik polen toplama gezisinde 50-100 çiçeği ziyaret eder.


Arılar birbirleriyle dans ederek iletişim kuruyorlar. Bir bal arası dans ederek diğer bir bal arısına nektarın ve polenin nerde olduğunu işaret ediyor. Dans yönü ve uzaklığı anlatmaya yardımcı oluyor.


Arının yarım kilo bal yapabilmesi için 3 milyon 750 bin defa çiçeğe konması gerekir.


1 kilo bal yapabilmek için 40 bin adet arının 6 milyon adet çiçeği dolaşması gerekir.


Arılar mavi rengi ayırt edebilirken, kırmızı rengi, koyu gri ve siyah olarak algılarlar.


Bal arıları bir peteği doldurabilmek için 100 milyon çiçeğin nektarını emiyor ve 100 bin km kanat çırpıyorlar.


Araştırmalara göre bir koloninin 1 kilo bal üretmesi ve yaşamını sürdürebilmesi için 8 kilo bal tüketmesi gerekmektedir. Bunu yapabilmesi için kat ettiği yol yaklaşık olarak 6 kez dünya çevresinin dönülmesine eşittir.


Bal arıları dakikada 11400 kez kanat çırpar bu da vızıltı sesinin nedenidir

En Çok Aranan Haberler