YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arı Zehiriyle Tedavi

Bursa'da düzenlenen 5. Uluslararası Arıcılık Kongresi'nde, tedavi edici etkileri bulunduğu belirtilen arı zehiri gönüllü bir...

Bursa'da düzenlenen 5. Uluslararası Arıcılık Kongresi'nde, tedavi edici etkileri bulunduğu belirtilen arı zehiri gönüllü bir denek üzerinde denendi. İçinde 78 farklı bileşik bulunan arı zehirinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, iltihap önlediği, sinir sistemini aktive ettiği ve eklem kireçlenmesine iyi geldiği belirtildi. Tatbikat esnasında kongre salonunda bir ambulans da hazır bekletildi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkezi Birliği ile Uludağ Üniversitesi tarafından Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Arıcılık Kongresi'ne; Türkiye, Bulgaristan, Mısır, İsrail, Almanya, İngiltere, Fransa, Malezya ve Azerbaycan'dan katılan bilim insanları, arıcılık ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Arı zehrinin tedavide kullanılması konusunda yapılan bir gösteri ise kongreye damga vurdu. Kongreye Mısır’dan katılan Mısır Apiterapi Ulusal Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmed Gaffar Hegazi ile Apiterapi Derneği Başkanı Dr. Timuçin Atayoğlu, arı zehrini, alerjisi olmayan gönüllü bir denek üzerinde uyguladı. Arı yetiştiriciliği yapan Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ercan Dülgeroğlu'na yapılan uygulama, kongre katılımcıları tarafından dikkatle izlendi. Cımbız yardımıyla tutulan arılar, sahnede kurulan sedyeye yatırılan Dülgerolu’nun iki bacağını soktu. Arı yetiştiriciliği yaptığı ve daha önce birçok arı tarafından sokulduğu için bağışıklığı olduğu düşünülen Dülgeroğlu için her ihtimale karşı kültür merkezinin kapısında ambulans bekletildi. Bağışıklığı bulunan Dülgerolu’nun arı sokması sonrası her iki bacağında da kızarıklık veya şişlik oluşmaması dikkat çekti.

“ARI ZEHRİNDE 78 FARKLI BİLEŞİK BULUNUYOR”

Prof. Dr. Ahmed Gaffar Hegazi, kongrede yaptığı konuşmada, arı zehrinin tedavi edici özelliğinden bahsetti. Zehrin içerisinde 78 farklı bileşik bulunduğunu belirten Hegazi, arı zehrinin bağışıklık sistemini düzenleyici, dolaşımı hızlandırıcı, iltihap önleyici ve sinir sistemini aktive edici etki yaptığını vurguladı. Prof. Dr. Hegazi, Çin tıbbındaki akupunktur gibi uyguladıklarında arı zehirinin birçok hastalığı tedavi edici, önleyici özelliği bulunduğunu söyledi.

Arı sokma terapisi konusunda bilimsel çalışmaların henüz tamamlanmadığını ifade eden Apiterapi Derneği Başkanı Dr. Timuçin Atayoğlu ise, “Dünya Sağlık Örgütü sadece osteoartrit adı verilen eklem kireçlenmesinde arı zehrinin kullanılmasına onay verdi. Tedavilerin uzman kişilerce yürütülmesi önemlidir. Aksi takdirde solunum, kalp, tansiyon gibi nedenlerle ölümcül sonuçlara yol açabilir. Yasal izin verildikten sonra çok sayıda apiterapi kliniklerinin açılmasını bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler