Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu salı olmazsa haftaya salı günü, yurtdışına asker gönderme tezkeresinin Meclis'te oylanarak kabul edileceğini söyledi. Arınç, kabul edilmemesi konusunda bir irade olmadığını düşündüklerini kaydetti. AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Arınç, ulusal ölçekte en önemli konunun, 1 Ekim 2011 Cumartesi günü yeni yasama yılının başlaması olduğunu söyledi.
İlk grup toplantılarının yarın (4 Ekim) yapılacağını aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç, Meclis'in önündeki en öncelikli konunun yeni anayasa olduğunu vurguladı. AK Parti Genel Sekreterliği’nin, siyasi partilere mektup yazarak yeni anayasa konusundaki temenni ve dileklerini ilettiğini belirterek, “Sonra birebir partiler ziyaret edildi. Bugünlerde Meclis'e yeni katılmış olan BDP ile bir görüşme de eğer randevu verilirse yapılacaktır. Sayın Meclis Başkanımız da Anayasa Uyum Komisyonu'nun kurulduğunu, 10 Ekim 2011 tarihine kadar partilerin üçer üye vermesi suretiyle çalışmalarına başlaması gerektiğini ifade etmiştir. AK Partimiz bu isimleri bildirecektir, diğer partilerimiz de bildirecektir. Uyum Komisyonumuz, 10 Ekim'den sonra çalışmalara başlayacaktır.” dedi. Sadece AK Parti değil, diğer partilerin de sivil anayasayı yapacağına inandığını ifade eeden Bülent Arınç, “Umarız ki bir engel, mani çıkmadıkça siyasi partilerin mutabakatıyla ve elbette bu konuda her partinin ve her meslek kuruluşunun da katkısıyla ve düşüncelerinin alınmasıyla, 72 milyonun 'Benim anayasam' diyebileceği bir metne, bir temel belgeye en kısa zamanda kavuşacağız.'' şeklinde konuştu.
Önümüzdeki kasım ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yeni bütçe çalışmalarının başlayacağını da hatırlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, yurtdışına asker gönderme tezkeresinin de en geç haftaya salı günü oylanarak kabul edileceğini söyledi: "Kabul edilmemesi konusunda bir iradenin olmadığını düşünüyoruz, çünkü geçen yıl 17 Ekim'de alınan yetki, bu yıl bitiyordu. Başbakanlık'tan Meclis'e gönderilen tezkereyle tekrar uzatılmaktadır. BDP'nin düşüncesinin ne olduğunu bilmiyorum ama CHP ve MHP'nin, bu tezkereye ihtiyaç olduğu konusunda görüş ifade ettiklerini biliyorum.''
Genel seçimden sonra Meclis açıldığında yemin etmeyen milletvekilleri olduğunu, CHP'lilerin yemin ettiğini ve çalışmaya başladığını belirten Arınç, “BDP'liler, 1 Ekim'de geldi ve göreve başladı. Milletten vekalet yetkisini alanların çalışacakları, görevlerini yapacakları ana zemin TBMM'dir. Orası millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. Hiçbir sebep, Meclis'e gelmemeyi meşru kılmaz. Dolayısıyla geç de olsa Meclis'e gelerek and içmelerinin olumlu olduğunu düşünüyoruz ve kendilerine de başarılar diliyoruz.” dedi. Arınç, her milletvekilinin bütün Türkiye'yi temsil etme görevini gözardı etmemesi gerektiğini de vurgulayarak, "Ben sadece şuradan oy aldım, şu etnik kökenden oy aldım, ben onun milletvekiliyim" sözünün fevkalede yanlış olduğunu ifade etti. Diyarbakır milletvekilinin de, Manisa milletvekilinin de bütün Türkiye'yi temsil ettiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Yasama görevine bu düşünceyle yaklaşırsak, elbette çok faydalı bir iş yapmış oluruz.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz