Ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla ön plana çıkan Anadolu Üniversitesi ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO), dünya genelindeki 400’ü aşkın, Türkiye’de ise Registered Technology Transfer Professional (RTTP) unvanı sahibi 14 profesyonelden 2’sini bünyesinde bulundurarak önemli bir başarıya imza attı.
ARİNKOM TTO Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Özlem Sevinç Tigin ve TTO Yönetici Yardımcısı Rabia Taş ise 2017 ve 2018 yıllarında RTTP unvanı almaya hak kazanan profesyoneller olarak Anadolu Üniversitesinin teknoloji transferi konusundaki çalışmalarının uluslararası alandaki tanınırlığına katkıda bulundu. Genelde fikri haklar, ticarileştirme ve girişimcilik alanında çalışan profesyonellerin almış olduğu bu unvanı, ARİNKOM TTO’nun projeler altyapısından gelen bir uzmanı ile almış olması da projelerden ticarileşmeye kadar her alanda teknoloji transferinin başarıyla gerçekleşebileceğini gösterdi. 2017 yılında ISO 9001: 2015 belgesini alarak kurumsallaşmasını belgelendiren ARİNKOM TTO, bu sayede RTTP belgesiyle verdiği hizmetleri de uluslararası alanda güçlendirmeye devam ediyor.
ATTP ve RTTP nedir?
Alliance of Technology Transfer Professionals (ATTP), dünya genelinde teknoloji transferi alanında çalışan uzmanların küresel standartlara göre mesleki yeterliliklerini tescil etmekte ve teknoloji transferi alanında yürüttükleri çalışmaları söz konusu standart gerekliliklerini karşılayan uzmanlara Registered Technology Transfer Professional (RTTP) unvanı veren bir kuruluştur. 2009 yılında kurulan ATTP, teknoloji transfer uzmanlığı konusunda üye kuruluşlar ve meslek birlikleri arasında öncülük etmenin yanı sıra 67 ülkedeki üyeleri aracılığıyla teknoloji transfer profesyoneli mesleğinin gelişimine katkı sağlıyor. Türkiye’den ÜSİMP (Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu) ATTP üyesi olarak ülkemizin uluslararası platformda temsilini gerçekleştiriyor.
RTTP unvanına ilişkin detaylı bilgi için www.attp.info adresi ziyaret edilebilir.