HABER

'Arşiv Odası' Ahmet Kaya ile devam ediyor

75. yılını kutlayan BBC Türkçe Servisi’nin, dijital medya platformu YouTube için hazırladığı Arşiv Odası’nın Perşembe günü yayımlanacak ikinci bölümünde Ahmet Kaya ile 1996 yılında yapılmış bir röportaja yer veriliyor.

'Arşiv Odası' Ahmet Kaya ile devam ediyor
  1. yılını kutlayan BBC Türkçe Servisi'nin, dijital medya platformu YouTube için hazırladığı Arşiv Odası'nın 27 Kasım 2014 Perşembe günü yayımlanacak ikinci bölümünde Ahmet Kaya ile 1996 yılında yapılmış bir röportaja yer veriliyor.

Ahmet Kaya'nın ilk albümlerindeki şarkılarından seçme bir albüm yaptığı günlere denk gelen söyleşide, müziğin Ahmet Kaya için anlamından hayatındaki diğer ilgi alanlarına, Türkiye'de sanatçı olmaktan kendi yaşamındaki değişimlere kadar Ahmet Kaya ile ilgili bilinen, bilinmeyen birçok konuya değiniliyor.

"Müzik benim için insanlara verilmek istenen mesajları müzikal dille anlatmaktır, müzik mutlaka mesaj taşımalı" diyen Ahmet Kaya, Fransa'ya gitmeden üç yıl önce verdiği röportajda 'Türkiye dışında bir yerde sanat yapabileceğine, üretebileceğine inanmadığını' da söylüyor.

ARŞİV ODASI'NIN YOUTUBE SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Zeki Müren ile başlamıştıYapımcılığını Cenk Erdil ve Aylin Yazan'ın ortaklaşa üstlendiği programın ilk bölümü, BBC Türkçe Servisi'nin 75. kuruluş yıldönümü olan 20 Kasım'da, 1976 yılından bir Zeki Müren söyleşisi ile başlamıştı.

2011 yılında radyo yayınlarına son veren BBC Türkçe, bu programda siyasetçilerin, gazetecilerin, sanatçıların, akademisyenlerin; bazıları hayatını kaybetmiş, bazıları geçen yıllarla unutulan, bazıları ise daha da ünlenen isimlerin seslerini, arşivin raflarından çıkarıyor ve dijital platformda yeniden yayımlıyor.

O yılları hatırlayanların hafızaları tazelenecek, kimi dinleyiciler ise bu sesleri belki de ilk kez Arşiv Odası aracılığıyla duyuyor.

Aylin Yazan'ın sunduğu programın ilerleyen bölümlerinde, Londra'da ilk konserini veren İbrahim Tatlıses'ten Olacak O Kadar'ın ilk günlerini anlatan Levent Kırca'ya, kaset çıkarmakta güçlük çektiğini söyleyen Ajda Pekkan'dan, tedavi görmek için Londra'ya gelen Barış Manço'ya, Altan Erbulak'ın bilinmeyen bilgisayar tutkusundan Sevgi Soysal'ın BBC Türkçe için kaleme aldığı yazılara kadar birçok farklı ses ve yayına yer verilecek.

Türk siyasî yaşamında yer etmiş isimler ve gazeteciler de Arşiv Odası'nda olacak. İsmet İnönü'den Celal Bayar'a, Turgut Özal'dan, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan'a, darbeler döneminde yasaklanmış sanatçılardan Ruhi Su, Orhan Gencebay, Cem Karaca ve Rahmi Saltuk'a, iş adamları Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı'ya kadar uzun yıllar içinde BBC Türkçe Radyosu'na konuk olan isimler, her hafta Arşiv Odası ile yeniden BBC Türkçe takipçileriyle buluşacak.

En Çok Aranan Haberler