Artvin Koordinasyon Kurulu 2. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Necmettin Kalkan başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.
Vali Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada, 2. dönem itibarıyla Artvin'de 225 proje uygulandığını belirtti.
Bu projelerin yıllara safi toplam bedelinin 9,7 milyar, önceki yıllar harcama toplamının 5.8 milyar, tahsis edilen toplam yılı ödeneğinin 905 milyon ve dönem sonu itibarıyla gerçekleşen toplam harcamanın 88 milyon lira olduğunu ifade eden Vali Kalkan, tahsis edilen 2012 yılı ödeneğinin de yüzde 9.8'inin harcanmış durumunda olduğunu söyledi.
Uygulanan 225 projenin dönem sonu itibarıyla 23'ünün tamamlandığını, 139 projenin çalışmalarına devam edildiği, 30 projenin ihale aşamasında olduğu, 33 projeye de henüz başlanmadığını kaydeden Vali Kalkan, "Dönem itibarıyla 905 milyon liralık ödeneğin oransal dağılımına baktığımızda, yüzde 85'i baraj ve HES yapımı kapsamındaki işlere, yüzde 3.5'i il ve devlet karayolu yapım işlerine, yüzde 2.5'i enerji nakil hatları tesisi kapsamındaki işlere, yüzde 2.1'i yükseköğretim alanında, yüzde 1.4'ü sağlık hizmetleri alanında, yüzde 0.7'si eğitim hizmetleri alanında, yüzde 1'i ormancılık alanında, yüzde 3.8'i de geri kalan sektörlerde uygulanan projeler için tahsis edilmiştir" dedi.
Artvin'in doğasıyla gerçekten bakir, tanıtılmaya ihtiyacı olan bir il olduğunu kaydeden Vali Kalkan, "Bölgede yatırım yapmak için gelen yabancıların helikopterlerle yaptıkları incelemeler sonucu, Karadeniz'in en bakir yöresinin Artvin olduğunu ifade ediyorlar. Bir taraftan bu güzelliklere sahip çıkarken bir taraftan da tanıtıma önem vermeliyiz. Hep söylüyoruz, Artvin'in geleceği eğitim ve turizm sektörüdür. Dolayısıyla tanıtımı sadece bir iki kuruluşa bırakmaktan ziyade onlarla beraber, onlarla omuz omuza, diğer kamu kurum ve kuruluşları da bu tanıtıma, bu seferberliğe destek olmalıdır" diye konuştu.
Karayolları 10. Bölge Müdür Vekili Selahattin Bayramçavuş ise Camili-Borçka arasındaki 34.5 kilometrelik yolun tamamının yıl sonu itibariyle bitirilmesini hedeflediklerini belirterek, "Ayrıca bu yolda ilave çalışmalarımız var. Tünel geçişi konusunda Genel Müdürlüğümüze teklif sunuldu. 4 kilometre uzunluğunda bir tünel zirvede, 1 kilometresi de zirveden sonra olmak üzere toplam 2 adet tünel yapılmasının teklifi yapıldı. Bu tünellerin yapımıyla birlikte Camili-Borçka karayolumuz sürekli açık kalacaktır. Ayrıca mevcut yolumuz da 16.5 kilometre kadar kısalacaktır" dedi.
Hopa-Borçka karayolu arasındaki Hopa-Cankurtaran tüneli inşaatı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bayramçavuş, "Hopa tarafındaki her iki tüpten bin 250 metre kadar ilerleme sağlandı, Borçka tarafında her iki tüpten de 580 metre kadar kazı işlemi sağlanmıştır. Tünelin yapımının tamamlanmasıyla Hopa-Borçka arasında 11.5 kilometre kadar kısalacaktır. 2013 yılı ortalarında tünel inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 2.5 saat süren toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yürütülen projeler hakkında bilgi vermesinin ardından sona erdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz